Startupi 15.11.2018 8:00

V Ljubljani o startupih in prenosu tehnologij v inovacijskih ekosistemih

Ljubljana, 15. novembra - V Ljubljani se začenja mednarodna konferenca o startupih in prenosu tehnologij v inovacijskih sistemih v jugovzhodni Evropi in alpskem prostoru. Organizatorji želijo s predavanji, delavnicami in paneli zagotoviti prenos znanja za snovalce politik in ostale deležnike, da pridobijo praktičen vpogled v vzpostavitev startupov in podpornih programov.

Brdo pri Kranju. Podjetnik, poslovnež, moški, čevlji. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Brdo pri Kranju.
Podjetnik, poslovnež, moški, čevlji.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Namen dvodnevnega dogodka je spodbujanje in povezovanje regionalnih in nacionalnih inovacijskih startup ekosistemov ter iskanje skupnih sinergij, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki dogodek organizira v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje in Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (JRC).

Oblikovati želijo konkretne zaključke o razumevanju pomena startupov z vidika razvoja okolij in instrumentov za njihovo spodbujanje. Namen dogodka je tudi povezati različne akterje podpornih institucij z javnimi raziskovalnimi organizacijami, da bi bolje razumeli obe sferi ter vzpostavili lažje in hitrejše poti v komercializacijo različnih znanstvenih izsledkov in pobud.

Na dogodku pričakujejo 60 govorcev z vsega sveta, med njimi vrhunske strokovnjake iz sveta inovacij, investicij in podjetništva. Med govorci izpostavljajo vodjo razvoja pri izraelski platformi za pomoč raziskovalnim projektom Innovation Basecamp Davida Shemesha ter vodjo mednarodnega sodelovanja pri Evropskem inštitutu za inovacije in tehnologijo Fabia Pianesija.

Udeleženci bodo lahko med drugim prisluhnili tudi svetovalcu za strategijo in koordinacijo razvojnega in inovacijskega sklada za Zahodni Balkan pri Evropski investicijski banki Draganu Soljanu, direktorici oddelka za trajnostni razvoj na milanski univerzi Anni Giorgi ter vodilnemu danskemu svetovalcu za intelektualno lastnino Jonu Wulffu Petersenu.