Podjetja 15.11.2018 8:28

V pokušino več kot 500 slovenskih in tujih vin

Ljubljana, 15. novembra - V prestolnici se popoldne začenja dvodnevni 21. Slovenski festival vin. Obiskovalci bodo lahko okusili več kot 500 različnih slovenskih in tujih vin, se udeležili vodenih delavnic s sommelierji in enologi, ogledali pa si bodo lahko tudi pet vinskih salonov.

Ljubljana. Vino, penina, steklenice. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Vino, penina, steklenice.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V okviru festivala, katerega poslanstvo je predstavljati slovenska in tuja vina ter širiti kulturo pitja vina, se predstavlja več kot 150 različnih vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin in iz tujine. Festival spremljajo saloni modre frankinje, ekoloških vin, italijanskih vin, Lidlovih mladih vinarjev ter distributerja slovenskih in tujih vin Mabat, je napovedal organizator festivala Proevent.

Ob odprtju festivala, ki bo v Cankarjevem domu, bodo podelili tudi nagrade z ocenjevanje festivalskih vin. Med belimi vini je zmagal Tomaž Fabčič z vinom Stik (mešanica štirih vin), letnik 2017, med rdečimi vini je zmagala hiša Vina San Martin z Barbero letnika 2013, med penečimi pa so zmagale Radgonske gorice z Zlato radgonsko penino, Rose, letnik 2012.