Podjetja 9.11.2018 13:39

Ljubljanski Hotel Park odslej pod okriljem verige B&B Hotels

Ljubljana, 9. novembra - Mednarodna skupina B&B Hotels je danes prevzela ljubljanski Hotel Park - Urban&Green, ki se po novem imenuje B&B Hotel Ljubljana Park. Hotel ostaja zavezan trajnostnemu razvoju, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi skupnostmi, so sporočili iz podjetja.

Ljubljana. Hotel Park. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Hotel Park.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"Še vedno stremimo k čistejšemu in varčnejšemu turizmu, le ime bo drugačno in imeli bomo priložnost razširiti koncept na ostale hotele v verigi," so zapisali in dodali, da bo eno glavnih načel hotela zmanjševanje odpadkov, ponovna uporaba in recikliranje.

Z več kot 200 sobami je B&B Hotel Ljubljana Park največji hotel verige v srednji Evropi. Prevzem hotela v središču Ljubljane je del njenega ambicioznega načrta rasti.

Skupina B&B Hotels, najhitreje rastoča hotelska veriga v Evropi, se je s podpisom dolgoročne najemne pogodbe zavezala k posodobitvi in obnovi objekta že v prihodnjih mesecih.

Veriga ima trenutno 460 hotelov v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Poljskem in v Švici, upravlja pa tudi hotele v Belgiji, na Češkem in v Braziliji. V prihodnjih mesecih naj bi vstopili tudi na avstrijski trg.

Skupina namerava v prihodnjih letih še pospešiti svojo rast in načrtuje širitev v Sloveniji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem in v Bolgariji.

Od konca leta 2017 so B&B hoteli zabeležili 490 milijonov evrov prometa.