Podjetja 6.11.2018 9:37

Skupina Nomago pripojila še AP Rižana

Ljubljana, 6. novembra - Skupina Nomago je s prevzemom podjetja Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana) sklenila še peto napovedano združitev, potem ko si je že pripojila Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica, Promet Mesec in potovalno agencijo STA potovanja.

Ljubljana. Avtobus ponudnika prevozov in potovanj Nomago. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Avtobus ponudnika prevozov in potovanj Nomago.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

"Pripojitev AP Rižana je strateškega pomena za nadaljnji razvoj Nomaga. Prek Kopra, ki je pomembna geografska točka pri organizaciji prevozov, bomo lahko sedaj še lažje in bolj učinkovito usklajevali prevoze in poslovanje v regiji," je povedal glavni izvršni direktor Nomaga Sandi Brataševec.

Usklajevanje prevozov prek Kopra bo pomembno olajšalo organizacijo poslovanja skupine Nomago in omogočilo bolj učinkovit nastop na strateško pomembnih trgih na priobalnem območju do Istre, kjer se bodo ustvarjale sinergije s podjetjem Brioni Pula, tudi članom skupine Nomago, so danes sporočili iz podjetja.

AP Rižana, ki je pod blagovno znamko Nomago pričel nastopati 1. maja, tudi po pripojitvi ohranja sedež v Bertokih in bo posloval v okviru novoustanovljene Poslovne enote Koper. Ustanovitelja družinskega podjetja, Branko in Martina Šav, ostajata v Nomagu, nespremenjeni pa ostajajo tudi vozni redi in vozni park, ki ga bo Nomago v prihodnje še dodatno nadgrajeval.

AP Rižana je imel že pred prevzemom dobro pokrito mrežo do Trsta, ki jo bo Nomago v prihodnje še okrepil. "Pričakujemo močne sinergije z italijansko družbo Alibus International in hrvaško družbo Brioni, ki smo ju prevzeli v letošnjem letu. Tako bomo še korak bližje našemu cilju razviti se v vodilnega ponudnika mobilnosti med Benetkami in Dubrovnikom," je še dejal Brataševec.

V podjetje in blagovno znamko Nomago so združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska, Integral Kočevje in Integral Zagorje. Septembra se je Nomagu pridružila potovalna agencija STA potovanja, sledil je še prevzem italijanske turistično-prevozniške družbe Alibus International.

Nomago potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo praktično kamor koli po svetu. V prvi vrsti si v družbi prizadevajo posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Velik poudarek pa dajejo tudi skrbi za okolje, v teku so denimo tudi projekti vključevanja električnih vozil.