Turizem 5.11.2018 5:00

Slovenski turizem se predstavlja na WTM v Londonu

London, 5. novembra - V Londonu se danes začenja turistična borza WTM, ena vodilnih turističnih borz na svetu, kjer se srečata ponudba in povpraševanje s področja turizma z vsega sveta. Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se bo do srede tam predstavljalo 36 slovenskih podjetij in inštitucij. Britanski trg je eden od ključnih za slovenski turizem.

Ljubljana.
Logotip I feel Slovenia.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Slovenija se bo britanski in globalni turistični strokovni javnosti znova predstavila kot privlačna destinacija za petzvezdična doživetja. Še posebej bo tokrat izpostavila kulturo, ki je tudi sicer osrednja tema promocijskih aktivnosti STO v letošnjem in prihodnjem letu.

"WTM kot ena najpomembnejših in globalno odmevnih borz pomeni edinstveno priložnost za utrjevanje obstoječih in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti ter povezovanje s turističnim gospodarstvom v Združenem kraljestvu in širše. Britanski gostje cenijo avtentičnost naše dežele, povezanost z lokalnimi ponudniki, pristnost doživetij, stik z naravo in odmik od masovnega turizma," je izpostavila direktorica STO Maja Pak.

Razstavni prostor Slovenije na WTM se razprostira na 176,5 kvadratnega metra površine. Glavni partner nastopa je Ljubljanski grad, ki bo obiskovalce med drugim vabil s kopijo zmaja z zmajskega mostu ter bogatim animacijskim umetniškim programom.

V torek bo na slovenskem razstavnem prostoru potekalo tudi srečanje med predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva ter predstavniki britanskih in globalnih organizatorjev potovanj ter globalnih medijev. Njihove brbončice bo razvajal kuharski mojster Igor Jagodic, razglašen bo tudi avtor najboljšega članka o Sloveniji v letošnjem letu. STO je v kategoriji najboljše ponudbe na področju dobrega počutja nominirana tudi za nagrado v okviru izbora International Travel & Tourism Awards.

Z britanskega trga, ki predstavlja enega od ključnih trgov slovenskega turizma, v Sloveniji beležimo pozitiven trend prihodov in prenočitev. Od januarja do vključno avgusta letos smo zabeležili 27 odstotkov več britanskih gostov kot lani. Lani so britanski turisti pri nas ustvarili blizu 370.000 prenočitev, je povedala Pakova. Najpogosteje povprašujejo po počitnicah v gorah, gastronomski ponudbi, smučanju in kulturi.