Predstavitev raznolikosti študija v ZDA

Ljubljana, 4. novembra - Dijaki 2. in 3. letnika, ki razmišljajo o dodiplomskem študiju v ZDA, zlasti študiju Liberal Arts, se lahko v torek v Ljubljani udeležijo predstavitve raznolikosti dodiplomskega študija Liberal Arts v ZDA z gostoma z ameriških univerz. Udeležba je brezplačna, zaradi omejitve mest pa je potrebna predhodna prijava.

Gosta James Quill z Wabash College in Tracy How z Augsburg University bosta udeležencem pojasnila, zakaj na študij v ZDA, kakšen študij je to, kaj vse zajema in kaj tovrstna izobrazba omogoča posamezniku na karierni poti. Povedala bosta tudi, kakšne so posebnosti izobraževanja v ZDA, kaj je mogoče tam študirati, kako šole izbirajo svoje kandidate ter kako je s financami in finančno pomočjo.

Dogodek, ki bo potekal v prostorih javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada, je drugi v seriji skupinskih predstavitev in delavnic, namenjenih dijakom, ki želijo spoznavati raznolikost in možnosti študija v ZDA, prijavne postopke in druge aktivnosti, povezane s študijem v ZDA. Potekal bo v angleškem jeziku brez prevajanja.

Dogodek se bo snemal in bo objavljen na EducationUSA Slovenia Facebook strani.

Prireditelji omejitve števila mest prosijo, da jih v primeru odpovedi o tem obvestite na EducationUSA@sklad-kadri.si.