Startupi 19.10.2018 11:33

ABC pospeševalnik vabi startupe v osmi pospeševalni program

Ljubljana, 19. oktobra - ABC pospeševalnik je objavil odprti poziv startup podjetjem, da se prijavijo za osmi pospeševalni program. Sprejetih bo deset najboljših startupov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila, s čimer bodo pokrili stroške bivanja v slovenski prestolnici. Prijave zbirajo do 7. decembra, program pa se bo začel 7. januarja 2019.

Ljubljana, BTC. ABC pospeševalnik. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, BTC.
ABC pospeševalnik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz ABC pospeševalnika, se novi program za leto 2019 odmika stran od splošnega pristopa k programu in se osredotoča na strateško ustreznost med startupi in partnerji, zagotavlja konkurenčno prednost s čezmejnim pospeševanjem na lokalnih trgih in globalno širitev skozi ABC-jevo partnersko mrežo. Za to so se odločili po ugotovitvi, da se startup trg spreminja.

Izbirni postopek za 8. pospeševalni program tako določa, da bodo v ožji izbor prišli le startupi, ki imajo promet, osnovne prihodke in zmagovalno formulo za uspeh: motivirano in predano ekipo, ki se bo udeležila trimesečnega pospeševalnega programa v Sloveniji.

Sprejetih bo deset najboljših startupov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila. Najboljši bodo dobili možnost investicije sklada tveganega kapitala ABC First Growth, ki sodeluje s partnerji ter investira med 100.000 in 250.000 evrov v startupe s prometom.

Zgodba o ABC pospeševalniku se je z ekipo štirih začela pred tremi leti in pol, ko so s prvim programom pospešili osem startupov. Danes ABC pospeševalnik z več kot 130 startupi v svojem portfelju združuje nagrajene startupe in investitorje. Tudi sam ABC pospeševalnik je že dve leti zapored prejel nagrado organizacije CESA za najboljši pospeševalni program tako v Sloveniji kot tudi v regiji osrednje in vzhodne Evrope.

ABC-jeva startupa Homey in Beeping sta zmagala na največji regijski startup konferenci Podim. Beeping je prejel naziv slovenski startup leta, Homey pa prvo nagrado v tekmovanju Podim Challenge.