Podjetja 18.10.2018 5:00

Na AmChamovem poslovnem zajtrku o pridobivanju talentov

Brdo pri Kranju, 18. oktobra - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) danes na Brdu pri Kranju pripravlja poslovni zajtrk, na katerem se bodo vprašali, ali ima Slovenija talent za pridobivanje talentov. V družbi domačih in tujih gostov bodo med drugim razpravljali o miselnosti okolij, v katerih se talenti najbolje počutijo, ter pravi kombinaciji talenta in predanosti za uspeh.

Ljubljana. AmCham Slovenia. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Udeleženci bodo govorili tudi o tem, kako se talent obnaša kot posameznik, ki se s pravimi kompetencami znajde povsod; kot del okolja, ki se zaveda njegovega doprinosa ter mu daje priložnosti za rast in razvoj, ter kot generator napredka v družbi.

Gostje bodo Aljoša Valentinčič s katedre za denar in finance na ljubljanski ekonomski fakulteti, vodja skupine Office Business za regijo srednje in vzhodne Evrope pri Microsoftu Maria Melkova, soustanoviteljica ter vodja izobraževanja in razvoja v družbi Languagesitter ter AmCham Top Potential 2017 Deana Jezeršek, vodja Centra za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij na Institutu Jožef Stefan Mitja Jermol ter generalni direktor Danfoss Trata, višji podpredsednik DEN Controls in predsednik Združenja Manager Aleksander Zalaznik.

V vlogi aktivnih poslušalcev se bosta dogodka udeležila veleposlanik Švice v Sloveniji Denis Knobel in glavni direktor Goodyear Dunlop Sava Tires Matej Zavrl. Vprašanja bo sicer zastavljala strokovnjakinja na področju komuniciranja Martina Merslavič, trenerka in vodja regije Adriatic pri Own The Room.

Dogodek je uvod v mednarodno konferenco Talent šteje, ki jo danes gosti Brdo pri Kranju.