Startupi #družba 19.10.2018 8:00

V Mariboru se začenja prvi Mobility Hackathon

Maribor, 19. oktobra - V Podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru oziroma Tovarni podjemov se danes začenja prvi Mobility Hackathon, na katerem bodo ekipe tri dni razvijale inovativne rešitve s področja mobilnosti, ki temeljijo na sodobnih tehnologijah, kot so umetna inteligenca, internet stvari, masovni podatki in verige podatkovnih blokov.

Maribor.
Mobility Hackathon.
Foto: startupmaribor.si

Na dogodku bo sodelovalo 60 izbranih "koderjev, dizajnerjev in bizniserjev", ki si želijo inovirati na področju mobilnosti ter vzpostaviti partnerstva z Zavarovalnico Sava in drugimi uveljavljenimi podjetji iz širše regije.

Na dogodku bodo z ekipo Tovarne podjemov, predstavniki podjetij in mentorji razvijali in prototipirali prebojne ideje rešitev na področju mobilnosti.

Ker pa je mobilnost izjemno široko področje, so organizatorji izbrali 10 ožjih kategorij, kot so alternative prevozu, kot ga poznamo danes, navigacija in inovativna uporaba podatkov, električna vozila ter avtonomni avtomobili.

Ob razvoju idej bodo udeležencem za pomoč na voljo tudi predstavniki top tehnoloških podjetij 3fs, Povio Labs, Motiviti, Equaleyes Solutions in Inova IT, so še zapisali organizatorji.

Ob zaključku hackathona bodo ideje za rešitve predstavili strokovni komisiji, s svojimi rešitvami pa se bodo potegovali za nagrade in povabilo k nadaljnjemu sodelovanju s partnerji dogodka.

Mobility hackathon izvajajo v okviru programa Start:up Maribor, ki ga podpira Mestna občina Maribor, v tesnem sodelovanju z Zavarovalnico Sava in drugimi partnerji, ki prispevajo nagrade in mentorje.

Kot so pojasnili organizatorji, dogodek vidijo kot enega izmed načinov, da spodbudijo sodelovanje med uveljavljenimi podjetji in startupi ter tako vnesejo dodatno dinamiko v podjetniški razvoj mesta in regije.

Mobility hackathon je sicer tudi predizbor za sodelovanje na inovacijskem vikendu Start:up Maribor, ki bo potekal od 16. do 18. novembra.