Podjetja 11.10.2018 15:49

Ljutomerski Farmtech z novo lakirnico

Ljutomer, 11. oktobra - Podjetje Farmtech iz Ljutomera je v tamkajšnji industrijski coni na dobrih 2000 kvadratnih metrih odprlo tehnološko sodobno in ekološko učinkovito lakirnico za lastne potrebe, vredno okoli 4,2 milijona evrov.

Ljutomer, industrijska cona.
Slovesnost ob odprtju nove lakirnice podjetja Farmtech.
Foto: Marjan Maučec/STA

Ljutomer, industrijska cona.
Slovesnost ob odprtju nove lakirnice podjetja Farmtech.
Ppredstavnik lastnikov Gerhard Schuster in županja občine Ljutomer Olga Karba.
Foto: Marjan Maučec/STA

Ljutomer, industrijska cona.
Slovesnost ob odprtju nove lakirnice podjetja Farmtech.
Foto: Marjan Maučec/STA

Lakirnico so zgradili v slabih devetih mesecih in je, kot poudarjajo v Farmtechu, zgrajena po najvišjih evropskih standardih in najzahtevnejših sodobnih smernicah, tako da ni le visoko učinkovita, ampak tudi prijazna ter varna za okolje in delavce.

Z njo bodo močno povečali produktivnost in učinkovitost, izboljšali kakovost, zvišali stopnjo avtomatizacije in procesne varnosti, omogoča pa tudi izboljšave na področju ergonomije in varstva pri delu. Obstoječo premajhno in dotrajano lakirnico bodo zaprli.

Projekt so plačali z denarjem skupine Komptech, njen tehnični direktor Christian Oberwinkler pa je ob odprtju povedal, da Farmtech kot del skupine Hirtenberger z naložbo znova dokazuje svojo dolgoročno strategijo rasti ter krepi položaj skupine na trgu.

Slovesnosti se je udeležil tudi predstavnik lastnikov Gerhard Schuster, ki mu je županja občine Ljutomer Olga Karba podelila zahvalno listino za njihov prispevek k razvoju gospodarstva v regiji.

Letna zmogljivost nove lakirnice bo 300.000 kvadratnih metrov pobarvanih delov, s čimer bodo sledili vse večjemu povpraševanju. Naložba je del obsežnih naložb v posodobitve in izboljšave na obeh Farmtechovih obratih v Ljutomeru, kjer so letos zaposlili novih 80 delavcev, skupno jih je tako čez 360.

Farmtech, ki je nastal iz nekdanjega Tehnostroja, izdeluje stroje za kmetijsko in okoljsko tehniko in je del avstrijskega podjetja Komptech, obe podjetji pa sta povezani v avstrijsko skupino Hirtenberger AG, ki ima ključne kompetence v finomehaniki in pirotehniki.