18.10.2018 10:10

Aksiomin poziv mladim umetnikom U30+

Ljubljana, 18. oktobra - Poziv U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Izbrani trije projekti bodo v letu 2019 predstavljeni v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani.

Ljubljana, DZ. Predstavitev umetniškega projekta Manifest umetnika Saša Sedlačka in Sandre Bašič Hrvatin s fakultete za družbene vede v produkciji zavoda za sodobne umetnosti Aksioma. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, DZ.
Predstavitev umetniškega projekta Manifest umetnika Saša Sedlačka in Sandre Bašič Hrvatin s fakultete za družbene vede v produkciji zavoda za sodobne umetnosti Aksioma.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Prednost pri izbiri bodo pri Zavodu za sodobne umetnosti Aksioma dali inovativnim, kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki se navezujejo na Aksiomin program, zato vas vabijo, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih.

Končni format projektov je lahko instalacija, razstava, performans ali intervencija v javnem prostoru oziroma na spletu.

Prijave na poziv zbirajo do 30. oktobra, k sodelovanju pa vabijo umetnike in umetnice, stare do 35 let.