Podjetja Startupi 9.10.2018 10:49

Primorski tehnološki park v nov cikel izobraževanj za bodoče podjetnike

Šempeter pri Gorici, 9. oktobra - V Primorskem tehnološkem parku so v začetku oktobra pričeli izvajati nov cikel Podjetniškega TOP! programa izobraževanj za bodoče podjetnike. V sklopu programa bo 12 potencialnih startupov v sodelovanju s predavatelji in podjetniškimi mentorji do 21. novembra razvijalo delujoč poslovni model.

Vrtojba Udeleženci novega cikla Podjetniškega TOP! programa v organizaciji Primorskega tehnološkega parka. Foto: Primorski tehnološki park/STA

Vrtojba
Udeleženci novega cikla Podjetniškega TOP! programa v organizaciji Primorskega tehnološkega parka.
Foto: Primorski tehnološki park/STA

Direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh je pojasnila, da je cilj programa, da "podjetnike naučimo, kako naj na hiter in učinkovit način preverjajo, ali za njihove ideje na trgu obstaja poslovna priložnost".

Skozi proces razvoja poslovnega modela bodo sodelujoči, ki so jih izbrali med 23 prijavljenimi, prisluhnili šestim predavanjem in imeli priložnost poglobiti znanja o raziskovanju in testiranju trga, prodaji, marketingu in o sodobnih podjetniških orodjih, so zapisali v Primorskem tehnološkem parku.

Med drugim v tokratnem sklopu programa sodelujejo Robert Gomišček s preklopnim sedežem za sedenje v naravi, Vida Marušič s pralnico perila z namenom zaposlovanja invalidov ter Boštjan Mikuž in Simon Rajšp, ki vsak s svojim projektom razvijata ponudbo izletov v Vipavski dolini.

Podjetniški TOP! program je Primorski tehnološki park pričel izvajati leta 2016, v njem pa je doslej sodelovalo že 32 mladih podjetij oz. podjetniških ekip.