Fotonatečaj Festivala Bivak V: Potovati je živeti

Ljubljana, 8. oktobra - Festival Bivak V razpisuje fotonatečaj Potovati je živeti, s katerim želijo ljudi spodbuditi, da se ozrejo okoli sebe, se zazrejo skozi fotoaparat in posnamejo fotografijo o potovanjih in življenju. Sodelujoči lahko fotografije z obveznim komentarjem pošljejo do 11. oktobra.

Pri fotografiranju naj sodelujoči upoštevajo naslednja vodila: Kako lahko s fotografijo najbolje uprizoriš povezavo med popotovanji in življenjem; Kaj ti pomenijo potovanja oz. kako razumeš pomen potovanja; Kaj te potovanja naučijo, kako ti širijo obzorja; Kakšne občutke ti vzbujajo potovanja; Prikaži pestrost in barvitost življenja, kaos in lepoto sveta.

Vsak udeleženec lahko sodeluje z eno ali največ dvema fotografijama tako v črno-beli kot v barvni tehniki, ki bosta ocenjevani ločeno. Fotografije je treba poslati v formatu JPEG z velikostjo daljše stranice 2000 slikovnih pik v ločljivosti 240-300 dpi. V natečaju bodo sodelovale vse prispele fotografije, ki bodo nagovarjale temo natečaja in ustrezale tehničnim pogojem.

Zmagovalne fotografije bo izbrala žirija festivala Bivak V. Prva nagrada bo 20-urni jezikovni tečaj po izbiri v Jezikovnem mestu, drugonagrajeni bo dobil letno naročnino na revijo Svet in Ljudje, tretja nagrada pa je blazina za jogo.

Zmagovalci bodo objavljeni na spletni strani festivala Bivak, izbrane fotografije pa bodo predstavljene na partnerskih spletnih straneh in razstavljene na letošnjem popotniškem festivalu Bivak V 13. oktobra v Ljubljani.