Startupi 25.9.2018 8:00

Viberate sklenil partnerstvo s CTS Eventim

Ljubljana, 25. septembra - Slovensko glasbeno startup podjetje Viberate je pred nekaj dnevi potrdil sodelovanje z največjim evropskim ponudnikom vstopnic, nemškim CTS Eventim, napovedujejo pa tudi sodelovanje z istoimenskim domačim veljakom na področju prodaje vstopnic.

Ljubljana, Viberate. Prostori podjetja Viberate v Ljubljani. Foto: STA

Ljubljana, Viberate.
Prostori podjetja Viberate v Ljubljani.
Foto: STA

Največja urejena baza glasbenikov, dogodkov in prizorišč na svetu je na platformo že pritegnila najvplivnejše ponudnike vstopnic iz ZDA in Združenega kraljestva, kot so Ticketmaster, Eventbrite in Skiddle. Trenutno je na platformi Viberate.com več kot 70.000 dogodkov opremljenih s povezavami do vstopnic, so sporočili iz startup podjetja.

Svojo vizijo podjetje uresničuje tudi preko partnerskih sodelovanj. Pred nekaj dnevi je Viberate podpisal partnersko sodelovanje z nemško podružnico skupine CTS Eventim, v kratkem pa se bo na platformo vključil tudi domači Eventim.si, ki je prav tako del skupine CTS Eventim.

"Sinergija sodelovanja izvira predvsem iz izjemne globalne baze dogodkov, ki jih Viberate združuje na svoji platformi. To nam na enostaven način omogoča, da utrjujemo eno največjih prednosti Eventima - mednarodno prodajo in distribucijo vstopnic. Sodelovanje pa tudi odpira izjemne možnosti za popolnoma nov ustroj celotnega segmenta prodaje in distribucije vstopnic," je o sodelovanju med Eventimom in Viberateom povedal regionalni direktor Eventima za Slovenijo in Hrvaško Damir Vranić.

V le enem letu so v Viberateu svojo urejeno bazo glasbenikov, dogodkov in prizorišč povečali za več kot 270 odstotkov. Platforma ponuja analize popularnosti glasbenikov in nakazuje smer svetovnih glasbenih trendov. Cilj podjetja je povezati vse deležnike, ki se ukvarjajo z živo glasbo, v mrežo in tako vzpostaviti nove standarde poslovanja v glasbeni industriji.

Baza podatkov o industriji žive glasbe predstavlja tudi vir za razvoj različnih poslovnih modelov. Podjetje je tako pred kratkim prvim uporabnikom predstavilo testno različico aplikacije z imenom Tonight. Ta uporabnikom omogoča zabavno in enostavno odkrivanje lokalov in dogajanja v mestu, hkrati pa jim ponuja posebne ugodnosti v bližnjih lokalih. Aplikacijo testno že uporabljajo v Ljubljani.