Turizem 19.9.2018 8:23

Nadaljevanje projekta za promocijo portoroške in opatijske riviere

Portorož, 19. septembra - Turistično združenje Portorož s čezmejnim projektom Riviera4Seasons2 nadaljuje promocijo zelenega turizma na portoroški in opatijski rivieri. Z njim podpira nekatere prireditve s poudarkom na kulturi dediščini in kulinariki, v kratkem pa bo zaživel portal v petih jezikovnih različicah feel-taste.info.

Portorož. Obmorsko mesto Portorož. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Portorož.
Obmorsko mesto Portorož.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Turistično združenje Portorož s projektom Skupna dediščina za skupno mednarodno promocijo 365 dni zelenega turizma na portoroški in opatijski rivieri, s krajšim nazivom Riviera4Seasons2, nadaljuje promocijo prireditev s poudarkom na kulturni dediščini, aktivnih počitnicah in kulinariki, so nedavno sporočili iz združenja.

S projektom, ki ga delno financira evropski sklad za regionalni razvoj v okviru programa čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška 2014-2020, so julija sofinancirali praznik vina in česna v Novi vasi, sofinancirali bodo še praznik kakijev v Strunjanu, niz decembrskih dogodkov Vse sladkosti življenja ter praznik olja in bledeža v Padni.

Promovirali bodo tudi vsebine, ki združujejo kulturno dediščino, gastronomijo, domačo obrt, kolesarske in pešpoti ter ostale značilnosti zaledja Opatije, Pirana in Portoroža. Dediščina in tradicija zaledja služita kot navdih za oblikovanje turističnega produkta Feel&Taste, ki povezuje lokalne ponudnike in v ospredje postavlja doživetja na rivierah in v zaledju Opatije ter Portoroža in Pirana, so navedli.

V projekt, katerega skupna vrednost znaša dobrih 840.000 evrov, so vključeni Občina Piran, Mestna občina Opatija, Turistični združenji Portorož in Opatija, Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem ter Fakulteta za management v turizmu in gostinstvu Univerze v Reki.