Podjetja 15.9.2018 8:48

Na pekarskem in slaščičarskem sejmu v Münchnu tudi slovenska podjetja

Ljubljana, 15. septembra - Na sejmu pekarske industrije in slaščičarstva IBA, ki danes vrata odpira v Münchnu, se bo predstavilo tudi devet slovenskih podjetij. Sejem se odvija vsako tretje leto, na zadnjem pa se je na njem predstavilo 1309 razstavljavcev iz 57 držav. Organizatorji so leta 2015 našteli več kot 77.000 obiskovalcev.

Ljubljana.
Pecivo, slaščice, peka.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IBA, ki bo potekal do 20. septembra, tretjič zapored organizira javna agencija Spirit Slovenija. Kot so sporočili iz agencije, se sejem uvršča med vodilne svetovne strokovne sejme pekarske industrije in slaščičarstva.

Na sejmu med drugim predstavljajo opremo in stroje za pekarstvo, peči, opremo za pakiranje in procesiranje pekarskih izdelkov, surovine za pekarstvo, sestavine in tehnologije za obdelavo testa, merilne naprave in inštrumenti, opremo za hlajenje in prezračevanje, so našteli v Spiritu.

Slovenska podjetja Alpfrigo, BTF Pekarski inženiring, Enoop, Fines, Fiš, Gopack, INT BAS, Trgopek in Valmar Global se bodo predstavila na skupnem razstavnem prostoru na 198 kvadratnih metrih.

Igor Lipušček iz podjetja Fines je med prednostmi skupnega nastopa podjetij na sejmu izpostavil predvsem velikost razstavnega prostora, kar pomeni tudi večjo prepoznavnost. "Ker gre za najbolj pomemben sejem pekarske industrije in slaščičarstva na svetu, moraš biti zraven, če deluješ v tej panogi," Lipuščka povzemajo v Spiritu.

Z njim se je strinjal tudi Jurij Bovcon iz podjetja Enoop, ki je ocenil, da si lahko z velikostjo razstavnega prostora izborijo tudi večjo vidnost.

"S skupnim nastopom pride tudi do oblikovalskega poenotenja razstavnega prostora pod skupnim imenom Slovenija. Iz ekonomskega vidika pa je skupna predstavitev za nas razstavljavce ugodnejša kot samostojna. Vsak nastop na sejmu prinese določeno število novih kontaktov in posledično tudi novih poslov," je dejal.

Do konca leta bo Spirit organiziral še dve skupinski sejemski predstavitvi slovenskega gospodarstva v tujini, in sicer na oktobrskem sejmu Biennale Interieur v Belgiji ter novembrskem sejmu Metstrade, ki bo potekal na Nizozemskem.