Startupi 9.9.2018 8:18

NERVteh odslej Nervtech

Ljubljana, 9. septembra - Slovenski visokotehnološki startup NERVteh, ki je julija od ameriškega investicijskega sklada VectoIQ julija prejel 1,2 milijona dolarjev vredno investicijo, se je zaradi večje prepoznavnosti preimenoval v Nervtech, a končni cilj ostaja isti: s čim več simulatorji vožnje zmanjšati število prometnih nesreč zaradi človeškega faktorja.

Ljubljana
Slovenski visokotehnološki startup NERVteh se je preimenoval v Nervtech.
Foto: Startup Slovenija

Mlado podjetje s hitro rastočim številom zaposlenih, trenutno jih je 20, se namreč ponaša s simulatorjem vožnje, ki ima patentirano premično platformo, in prilagodljivimi voznimi scenariji.

Ob ustanovitvi leta 2013 se je podjetje ukvarjalo predvsem s prodajo "gaming simulatorjev", z leti pa se je preusmerilo na ocenjevanje in usposabljanje voznikov.

"Jedro razvoja je v Sloveniji ... Nabor storitev smo razširili še na področjih prometne infrastrukture že v fazi načrtovanja, evalvacijo informacijsko-komunikacijskih sistemov v vozilih, simulacije prometnih okolij za testiranje avtonomnih vozil, marketing in gaming," so za STA zapisali v podjetju, ki ima poslovne prostore v Sloveniji, na Irskem in v ZDA.

Sicer med večje partnerje podjetja štejejo prav VectIQ, enega vodilnih ameriških investicijskih skladov na področju mobilnosti in avtonomne vožnje, poleg tega pa med drugim še AV Simulations ter na domačem trgu skupino Triglav.