Turizem 19.8.2018 13:40

V Mozirskem gaju 1,5-milijonti obiskovalec

Mozirje, 19. avgusta - Skozi vhod Mozirskega gaja je vstopil 1,5-milijonti obiskovalec. Jubilejna obiskovalka je Suzana Haclar iz Ljubljane, ki je Mozirski gaj skupaj z družino obiskala v času poletne razstave rezanega cvetja. Ob tej priložnosti so Haclarjevi podarili vrednostni bon v višini 1000 evrov, ki ga bo lahko izkoristila za urejanje vrta, terase ali balkona.

Mozirje, Mozirski gaj. Mozirski gaj. Foto: STA Arhiv STA

Mozirje, Mozirski gaj.
Mozirski gaj.
Foto: STA
Arhiv STA

Poleg tega bodo nagrajenki strokovnjaki svetovali in pomagali pri izdelavi in izvedbi načrta ter ji priskrbeli materiale, so sporočili iz Mozirskega gaja.

"Naš park že 40 let privablja ljubitelje v Zgornjo Savinjsko dolino. Veseli smo prav vsakega. Menimo pa, da je lepo, če ob takšnih jubilejih našo hvaležnost izkažemo tudi na malo drugačen način," je ob tej priložnosti povedal predsednik društva Ekološkega hortikulturnega društva Mozirski gaj Darko Bele.

Obiskovalci letošnje poletne razstave Mozirski gaj skozi čas, ki je potekala od 15. avgusta do danes, so poleg skulptur iz rezanega cvetja občudovali tudi eksotične živali, papige, risane junake in razstavo fotografij, na kateri so predstavili 40-letno zgodovino parka. Otroci pa po novem lahko raziskujejo tudi začarani vrt, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Mozirski gaj je park cvetja in etnografski muzej na prostem v Mozirju, ki so ga slovenski vrtnarji in domačini uredili v 80. letih 20. stoletja. Nastal je iz zaraščene trške gmajne, v kateri so bila divja odlagališča smeti. Danes je v njem urejenih 100 gredic, v katerih je nasajenih 200.000 tulipanov.