17.8.2018 15:04

V Ljubljani mladi evropski parlamentarci o perečih evropskih temah

Ljubljana, 17. avgusta - V Ljubljani se je danes začela 4. nacionalna seja Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije, ki bo potekala do srede. Na seji v organizaciji mladih za mlade se je zbralo okoli 200 mladih iz približno 25 držav. V 14 komitejih bodo iskali probleme in rešitve pomembnih evropskih tem, ki jih bodo na koncu predstavili v Knjigi resolucij.

Kot so sporočili iz Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije, bo seja, ki je simulacija Evropskega parlamenta, potekala v treh večjih sklopih in sicer povezovanje ekip (Teambuilding), delo po komitejih in generalna skupščina.

Teambuilding bo potekal v parku Tivoli, delo po komitejih pa v Dijaškem domu Vič. Generalna skupščina, kjer bodo predstavili resolucije, bo v ponedeljek in torek v Petelinovem paviljonu ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko. Tam jih bo obiskal tudi predstavnik ministrstva za zunanje zadeve.

Šestdnevni dogodek se bo končal na gala večeru v dvorani Emona hotela Intercontinental, kjer bo častni govornik predsednik republike Borut Pahor.

Evropski mladinski parlament je sicer edinstvena neprofitna organizacija, ki letno organizira skoraj 600 dogodkov v 40 evropskih državah. Njihovo poslanstvo je, da mladim iz različnih držav omogočijo debato o aktualnih temah na način, ki posnema delo Evropske komisije.

Evropski mladinski parlament spodbuja aktivno državljanstvo, medkulturni dialog in evropske vrednote, so še zapisali.