Turizem 18.8.2018 8:23

V iskanju turističnega ambasadorja Slovenije

Ljubljana, 18. avgusta - Direktorat za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija (STO) iščeta turističnega ambasadorja Slovenije za leto 2018. Naziv si lahko prisluži oseba, ki pozitivno vpliva na ugled Slovenije in slovenskega turizma na mednarodnem trgu, so pojasnili.

Ljubljana, ministrstvo za gospodarstvo. Novinarska konferenca Statističnega urada RS (Surs), direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo in Slovenske turistične organizacije (STO), na kateri so predstavili podatke o prihodih in nočitvah turistov v letu 2010. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, ministrstvo za gospodarstvo.
Novinarska konferenca Statističnega urada RS (Surs), direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo in Slovenske turistične organizacije (STO), na kateri so predstavili podatke o prihodih in nočitvah turistov v letu 2010.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Lani je naziv ambasadorja slovenskega turizma prejel Peter Lexe, ki izhaja iz Beljaka na avstrijskem Koroškem. Kot avtor prispevkov za številne časopise je ključno prispeval k umestitvi slovenskih Brd kot vrhunske kulinarične destinacije na enogastronomski zemljevid sosednje Avstrije. V zadnjih 20 letih je v Slovenijo kot organizator in vodič pripeljal več kot 150 visoko zahtevnih skupin avstrijskih in nemških gostov, velja za izvrstnega povezovalca Avstrije in Slovenije, je ministrstvo takrat zapisalo v utemeljitvi.

STO in gospodarsko ministrstvo sedaj vabita javnost, da pomaga najti novega turističnega ambasadorja države. Predlagana oseba mora biti ugledna osebnost in znana v Sloveniji ali tujini kot osebnost, ki ima posebne zasluge na področju večanja prepoznavnosti oz. ugleda Slovenije, še posebej kot turistične destinacije. Biti mora državljan oz. državljanka tuje države. Naziva turistični ambasador ne more prejeti oseba, ki se je z njim že ponašala v preteklih letih.

Predloge lahko zainteresirani oddajo prek prijavnega obrazca najpozneje do petka, 7. septembra. Priznanje za turističnega ambasadorja Slovenije bo podeljeno na Dnevih slovenskega turizma oktobra v Portorožu.