17.8.2018 18:39

Le še nekaj dni za prijavo na fotografski natečaj Huawei Next Image

Ljubljana, 17. avgusta - Natečaj Next Image, ki ga je pripravilo podjetje Huawei v sodelovanje z National Geographic, je doslej pritegnilo že 1000 udeležencev, ki so skupno oddali že več kot 27.000 fotografij, zajetih s telefoni. Slovenski udeleženci so skupno prispevali 1000 fotografij, piše v sporočilu za javnost. Na natečaj se je mogoče prijaviti še do 20. avgusta.

ZDA, Las Vegas. Mednarodni sejem potrošniške elektronike CES. Kitajsko podjetje Huawei je predstavilo telefon Mate 10 pro. Foto: Xinhua/STA

ZDA, Las Vegas.
Mednarodni sejem potrošniške elektronike CES.
Kitajsko podjetje Huawei je predstavilo telefon Mate 10 pro.
Foto: Xinhua/STA

Lokalni ambasador natečaja Tibor Golob je navdušen nad zmogljivostjo mobilnih telefonov. "Vedno znova sem presenečen in res z veseljem na svojem Instagramu objavim fotografijo, ki sem jo zajel s telefonom. Poskusite, igrajte se, ustvarjajte - vsi smo kreativni! Dokažite svojo ustvarjalnost in se tudi vi prijavite na natečaj Next-Image Awards," je pozval.

Dobitnik nagrade Grand Prix za skupno najboljšo fotografijo na natečaju bo prejel 10.000 evrov, prenosnik MateBook X in fotografsko potovanje po Italiji. Avtorji najboljših treh fotografij v vsaki od kategorij (Obraz, Lahko noč, Živjo, življenje!, Check-In, Narava in Zgodba) pa bodo prejeli denarno nagrado, prenosnik MateBook X in pametni telefon serije P20. Nagrajeni bodo tudi tisti, ki bodo dobili največ odzivov.

Glasovanje poteka do 28. avgusta, žirija pa bo zmagovalce objavila 10. septembra.