Podjetja #družba 19.8.2018 8:00

Mladi na poletni šoli EDIT dokazovali talent novih generacij IT-strokovnjakov

Ljubljana/Maribor, 19. avgusta - Na poletni šoli informacijskih tehnologij EDIT v Ljubljani in Mariboru sta se dve skupini študentov deset dni spopadali z aktualnimi izzivi iz tehnološkega sveta. Kot so sporočili iz Comtradea, je morala ljubljanska skupina razviti spletno platformo za interakcijo s potniki, mariborska pa vizualizacijo in analizo dogajanja v igralnici.

Ljubljana. Poletna šola EDIT v organizaciji podjetja Comtrade. Foto: Comtrade

Ljubljana.
Poletna šola EDIT v organizaciji podjetja Comtrade.
Foto: Comtrade

V Comtradu, ki EDIT (Education for Innovative Thinkers) pripravlja že 22 let, so zapisali, da sta obe skupini delo opravili z odliko, predvsem pa so sodelujoči po besedah mariborskega mentorja Jana Grilanca pridobili "izkušnjo, kako je delati v večji skupini, saj na domačih fakultetah ni tako obsežnih projektov - rešitev morajo namreč razviti iz ničle in jo predstaviti potencialnim investitorjem".

Tako je ljubljanska skupina razvijala aplikacijo, ki potnikom v organizirani skupini vsebine prilagaja posameznemu uporabniku, hkrati pa lajša delovanje skupine z omogočanjem doseganja konsenza z glasovanjem o skupnih odločitvah.

Mariborska skupina je medtem razvila aplikacijo, ki na podlagi podatkov iz igralnih avtomatov omogoča takojšen vpogled v poslovanje igralnice.

Kot so še zapisali v Comtradeu, statistika poletnih šol dokazuje, da so odlična priložnost, da študenti spoznajo podjetje in obratno. Po njihovih podatkih je namreč doslej okoli 30 odstotkov udeležencev nadaljevalo sodelovanje s podjetjem.

"Poletna šola EDIT je odlična odskočna deska za mlade talente, za podjetje Comtrade pa priložnost, da jih pobližje spozna. Že dejstvo, da si študent vzame dva tedna počitnic in ta čas vloži v lasten razvoj, je dovolj zgovorno," je še povedal Grilanc.