Startupi #družba 20.8.2018 8:00

V Celju oktobra drugi sejem digitalnih rešitev Feel the Future

Celje, 20. avgusta - Oktobra bo v Celju potekal drugi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, na katerem se bodo predstavniki informacijske tehnologije iz širše regije srečali, da bi predstavili trende in inovacije s področja digitalizacije. Na sejmu pripravljajo tudi natečaj za mlada podjetja, najboljšim pa obljubljajo pomoč pri realizaciji njihovih idej.

Celje, celjsko sejmišče Minister za javno upravo Boris Koprivnikar na odprtju prvega sejma Feel the Future oktobra lani. Foto: Lili Pušnik/STA Arhiv STA

Celje, celjsko sejmišče
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar na odprtju prvega sejma Feel the Future oktobra lani.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

V sklopu sejma bosta potekala razstavni in konferenčni del, oba pa se bosta osredotočala na rešitve s področij digitalizacije, masovnih podatkov, informacijske varnosti, tehnologij blockchain in hashgraph, umetne inteligence, interneta stvari ter inovativnih izobraževalnih pristopov, so sporočili s Celjskega sejma.

Za mlada podjetja so v sklopu priprav na sejem pripravili natečaj iFEEL START-UP, s katerim bodo desetim najboljšim omogočili predstavitev njihove vizije prihodnosti ter ogled ponudbe in trendov pri največjih akterjih na tem področju.

Kot so še sporočili s Celjskega sejma, bodo izbrana podjetja z najboljšimi idejami dobila razstavni prostor, lahko se bodo srečala s potencialnimi vlagatelji, hkrati pa bodo imela na voljo osebno svetovanje mentorjev za uresničitev svojih viziji.

Prijave na natečaj sprejemajo do 17. avgusta.

Za vsaj nekatere bolj lahkotno stran sejma, ki bo potekal med 17. in 19. oktobrom, pa bodo poskrbeli z igričarskim dogodkom Feel the Future of Gaming z razstavnim programom ter tekmovanji in spopadi v računalniških igrah in igrah s konzolami.