Turizem 10.8.2018 9:07

Začenja se prvi Blejski vinski festival

Bled, 10. avgusta - Čeprav Gorenjska ni poznana kot vinorodna pokrajina, bo ta konec tedna na Bledu potekal prvi Blejski vinski festival, na katerem se bo od danes do nedelje predstavljalo več kot 20 vrhunskih vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev. Festival organizirata Kovnica zgodb Aleša Bediča v sodelovanju z Agencijo Media Butik in Turizmom Bled.

Ljubljana.
Vino.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na stojnicah na Blejski promenadi bodo vina predstavljali vrhunski srednje veliki vinarji iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev, od Goriških Brd, Primorske, Vipavske, Krasa, Dolenjske do Štajerske. To vinsko raznolikost Slovenije želijo na vrhuncu sezone predstaviti tudi tujim in domačim gostom Bleda.

Obiskovalcem bodo na voljo degustacijski kuponi, in sicer degustacijski paket vsebuje štiri kupone, s katerimi bodo obiskovalci lahko okušali vina na 20 stojnicah, ter steklen kozarec s podobo Bleda, ki je turistom lahko tudi lep spomin na preživete počitnice. Vinske stojnice pa bodo spremljale tudi stojnice Okusov Bleda in živa glasba.

Kot pravi Bedič, je ideja o vinskem festivalu na Bledu zorela dlje česa. "Že v preteklosti smo na Bledu organizirali manjše vinske dogodke, vendar smo v sodelovanju s Turizmom Bled in županom ugotovili, da na Bledu ni neke večje vinske prireditve, na kateri bo predstavili vina iz cele Slovenije in ta ideja se je letos končno realizirala," je pojasnil Bedič.

Kot je izpostavil, je Bled vrhunski turistični kraj z gosti z vsega sveta in prav njim bi radi predstavili slovensko vinsko ponudbo. "Slovenska vina so v sami svetovni špici, vinski festivali in podobne prireditve so v vinorodnih okoliših tradicija, Bled pa svojega festivala še nima, zato je prav, da ga dobi," je prepričan Bedič.