Podjetja 21.7.2018 8:00

Softnet bo ponujal neposredni dostop do vsebin na Kitajskem

Ljubljana, 21. julija - Podjetje Softnet je kot prvo v Sloveniji začelo ponujati storitev neposrednega dostopa do vsebin na Kitajskem prek platform Alibaba Cloud Express in Tencent Direct Connect. Na ta način lahko razvijalci aplikacij za kitajski in azijski trg hitro dostopajo do svojih vsebin in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform, so sporočili iz podjetja.

Ljubljana.
Direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Ljubljana.

Softnet mobil.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Razširjena storitev omogoča, da uporabniki želene podatke naložijo na oddaljene strežnike. Na ta način fizično niso več omejeni zgolj na uporabo določenega računalnika, temveč lahko do informacij dostopajo in jih obdelujejo kjerkoli, je pojasnil direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič.

"Mednarodni del spleta na Kitajskem je precej počasnejši kot drugje po svetu, del spleta pa je celo onemogočen. S pomočjo teh storitev lahko razvijalci aplikacij za kitajski in azijski trg hitro dostopajo do svojih vsebin in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform. V Sloveniji smo prvi operater, ki je pričel nuditi to storitev, seveda pa ciljamo na razvijalce aplikacij iz celotne Evrope," je povedal Boštjančič.

Bolj znana ponudnika teh storitev na zahodu sta po besedah Boštjančiča Amazon in Microsoft. "V Aziji, predvsem na Kitajskem, pa sta to Alibaba Cloud in Tencent Cloud. Prvi predvsem zaradi svoje B2B-platforme, drugi pa zaradi svoje aplikacije WeChat," je še povedal direktor Softneta.

Podjetje Softnet je na trgu prisotno že 22 let, pred dobrim letom pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije.

Prisotni so v 16 državah, poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in od lani še na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.