Turizem 12.7.2018 16:09

Gorenjska plaža v pričakovanju stotisočega kopalca

Tržič, 12. julija - Gorenjska plaža v Tržiču letošnje poletje pričakuje stotisočega kopalca. Sodobno opremljen bazenski in kulturni kompleks je svoja vrata odprl pred štirimi leti, letošnjo sezono pa je začel konec junija, nekaj dni kasneje kot običajno, in sicer zaradi uveljavljanja garancije za zaščitni premaz bazena.

Tržič.
Gorenjska plaža v Tržiču.
Foto: STA

Tržič.
Gorenjska plaža v Tržiču.
Foto: STA

Tržič.
Gorenjska plaža v Tržiču.
Foto: STA

Gorenjska plaža, s katero upravlja podjetje Bios, vstopa v peto leto delovanja in je v poletnem času pomemben element turistične ponudbe občine Tržič, in sicer ne le z bazenskim kompleksom temveč tudi z gostinsko ponudbo in amfiteatrom, v katerem se bo tudi v tem poletju zvrstilo precej dogodkov in koncertov.

Tržiški župan Borut Sajovic je zadovoljen, da jim bo na Gorenjsko plažo letošnjo, torej peto sezono obratovanja, uspelo privabiti že stotisočega obiskovalca. "Nad plažo je tudi vse bolj priljubljeno in dobro obiskano počivališče za avtodome, nekaj korakov stran pa nastaja eden najlepših gorenjskih, če ne slovenskih, šotorišč lesenih šotorov, ki bo prav tako odprt v letošnjem letu," o turističnem potencialu območja pravi Sajovic.

Letno kopališče v Tržiču je odprto od nedelje do četrtka v času od 9. do 19. ure, ob petkih in sobotah od 9. do 21. ure, od ponedeljka do petka pa tudi od 7. do 8. ure za jutranje rekreacijsko plavanje. Cena celodnevne vstopnice za osnovnošolskega otroka stane tri evre, za dijake in študente štiri evre, za odrasle pet evrov, petčlanska družina pa se lahko ves dan v gorenjskem morju kopa za 15 evrov.

Javni bazen v Tržiču je standard že vse od leta 1961, zato so se pred nekaj leti, ko je bil objekt dotrajan in je začel spuščati vodo, na občini odločili povsem na novo urediti območje bazena. Za projekt so prejeli 2,7 milijona evrov evropskih sredstev, celotna investicija pa je znašala 4,3 milijona evrov, od katerih je občina prispevala 1,3 milijona evrov.

Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je vodnih površin 974 kvadratnih metrov, naenkrat pa je lahko na območju bazena do 500 ljudi. Prve plavalce je prenovljeno kopališče sprejelo julija 2014.