Turizem 12.7.2018 14:11

Pod Mariborskim Pohorjem odprli "pump track" kolesarski poligon

Maribor, 12. julija - Marprom je pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače uredil kolesarski poligon pump track, ob njem pa postavili še igrala za otroke. Danes sta prvi tovrstni asfaltni poligon v Mariboru tudi uradno odprla župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in Bernard Majhenič, direktor tega javnega podjetja, ki upravlja z žičniškimi napravami na Pohorju.

Ob vznožju Mariborskega Pohorja je tako po novem na razpolago kolesarski poligon z okoli 300 metrov dolgo asfaltno progo. Gre za prvi tak stalen poligon v Mariboru, namenjen predvsem otrokom in mladim, skupaj z otroškimi igrali pa je pod Pohorjem nastal manjši športni park, v katerem lahko mladi obiskovalci aktivno preživljajo prosti čas.

Pump track poligon omogoča razgibane vožnje z manjšimi skoki in je primeren tudi za učenje kolesarskih veščin. Na tej lokaciji pri spodnji postaji gondole je bil urejen že leta 2016, a je doslej tam bila zemeljska vozna površina. Zdaj so se odločili krožno progo preurediti in jo asfaltirati.

Prvi mož Marproma pričakuje, da se bo v prihodnje število uporabnikov omenjenega poligona, kamor so mladi že doslej radi prihajali, še povečalo. Hkrati je obiskovalce pozval, da se iz varnostnih razlogov pri vožnjah opremijo z ustrezno zaščitno opremo.

Novost je tudi podaljšana gostinska terasa v bližnjem baru, tako da bodo starši imeli neposreden pogled na poligon in svoje malčke, v bližini poligona pa je zrasla še nova servisna točka za kolesa, ki bo glede na število kolesarjev na Mariborskem Pohorju, kjer je v letošnji poletni sezoni dobro obiskan tudi Bike park, gotovo dobrodošla pridobitev.