Turizem 7.7.2018 6:00

Na Krvavcu nova kolesarska proga in spretnostni poligon

Krvavec, 7. julija - V Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec se že več let trudijo okrepiti poletno sezono, zato vsako leto k obstoječi poletni ponudbi dodajo še kakšno novost. Letos sta to nova proga v kolesarskem parku in spretnostni poligon. Obe novosti na Krvavcu uradno odpirajo danes.

Ljubljana.
Gorsko kolesarstvo.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Krvavec je eden izmed največjih in najbolj prepoznavnih športnih gorskih centrov v Sloveniji, ki svojim obiskovalcem tudi poleti omogoča raznolike aktivnosti za preživljanje prostega časa. Kot s sporočili iz družbe RTC Krvavec, se poleg pohodništva in aktivnosti v poletnem parku se osredotočajo tudi na razvoj gorskega kolesarstva.

Bike park Krvavec, ki se ponaša z najdaljšimi spusti med kolesarskimi parki v Sloveniji, bo letošnje poletje bogatejši še za eno novo progo. Proga Jezerca meri nekaj več kot tri kilometre in povezuje zgornji del kolesarskega parka in progo Muci ter spada med srednje zahtevne proge. Kolesarski park pa bo obogatil tudi novi spretnostni poligon oziroma Skills park za urjenje veščin na dveh kolesih, ki so ga vzpostavili na Plaži Krvavec.

Obiskovalce letos vabi tudi Pustolovščina Krvavec, ki ponuja tri urejene planinske poti za družine, ki vstopajo v svet pohodništva in ki želijo doživeti pravo gorsko izkušnjo. Še vedno je v ospredju doživetje, ki pa tokrat ni pravljično kot na Poti pastirskih škratov na Krvavcu, temveč pohodniki spoznavajo pravljično lepe kotičke planine. Zbirajo simbole, ki so skriti na skalah in ob tem spoznajo številne zanimivosti Kriške planine, Zvoha in Dolgih njiv, kamor jih popeljejo urejene poti.