Podjetja Turizem 21.6.2018 16:05

Malim in srednjim podjetjem s področja turizma na voljo 11,2 milijona evrov

Ljubljana, 21. junija - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za 11,2 milijona evrov vreden javni razpis za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma. Sredstva bodo namenjena za povečanje snovne in energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju.

Kot so sporočili iz omenjene vladne službe, ki je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, so cilji javnega razpisa zmanjšanje stroškov poslovanja mikro, malih in srednje velikih podjetij zaradi uvajanja ukrepov snovne in energetske učinkovitosti oziroma večje rabe obnovljivih virov.

Med cilji so našteli še zmanjšanje okoljskega vpliva delovanja omenjenih podjetij na področju turizma, povečanje njihove dodane vrednosti, zmanjšanje razvojnega zaostanka malih in srednjih podjetij s področja turizma in zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Prijavitelji so mala in srednja podjetja, ki niso v javni lasti, ali fizične osebe ter imajo status samostojnega podjetnika. Delovati morajo na področju turizma ter biti registrirani za eno od dejavnosti po standardni klasifikaciji dejavnosti, so še zapisali.