Podjetja 21.6.2018 15:24

S 104 novimi privezi v Izoli končali še zadnjo fazo širitve pristanišča

Izola, 21. junija - V Izoli so s postavijo treh novih podaljškov plavajočih pomolov občanom zagotovili 104 dodatne komunalne priveze. Kot so sporočili iz izolske komunale, so z investicijo, vredno okoli 126.000 evrov, zaključili še zadnjo fazo možne širitve občinskega pristanišča.

Občinsko pristanišče Izola, s katerim upravlja Komunala Izola, je bilo v zadnjih nekaj letih deležno več investicij, s katerimi so nadgradili obstoječo pristaniško infrastrukturo.

Kot so pojasnili na komunali, so leta 2011 začeli z umestitvijo treh novih plavajočih pomolov, severni del mandrača pa namenili lesenim plovilom. Tako so zaključili prvo fazo obnove ribiške infrastrukture in za potrebe ribičev vzpostavili ledomat.

Leto pozneje so umestili še en plavajoč pomol, obstoječe tri pa nadgradili s podaljški. Danes so vsi plavajoči pomoli opremljeni z vrati, rešilnimi lestvami, elektro-vodovodnimi omaricami, gasilnimi aparati in rešilnimi obroči, so izpostavili v sporočilu za javnost.

Leta 2013 so uredili tudi novo sanitarno enoto na malem pomolu, namenjeno uporabnikom komercialnih privezov, nato je sledilo urejanje priveznih mest za lesena plovila in ureditev podvodnega dela privezne infrastrukture na glavnem pomolu. Na izolski komunali so izpostavili, da so velik obseg del zajemala predvsem podvodna dela.

Lani so vzpostavili tudi radio postaje za komunikacijo s posadko na plovilih, postavili informativne table za dnevne priveze, table dobrodošlice s kontaktnimi podatki pristanišča Izola, ter izvedli cevovod na štirih plavajočih pomolih za potrebe hidrantnega omrežja. Letos je še sledila ureditev videonadzora in postavitev treh podaljškov plavajočih pomolov.