21.6.2018 11:24

Makovec Brenčičeva v poslanici učencem in zaposlenim zaželela lepe in sproščene počitnice

Ljubljana, 21. junija - Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je ob zaključku letošnjega šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom ter vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju zaželela lepe in sproščene počitnice, so sporočili z ministrstva.

Ljubljana. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki opravlja tekoče posle. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki opravlja tekoče posle.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ministrica Makovec Brenčičeva, ki opravlja tekoče posle, je v poslanici učencem tudi uradno naznanila, da je šolsko leto 2017/2018 za njimi. Čestitala jim je za dosežen uspeh in poudarila, da so si zaslužili "poletno brezskrbnost, potepanja, raziskovanja, branja, morda kakšne drobne iskrice in nova spoznanja".

Izpostavila je tudi, da so pričakovanja od njih bila velika, včasih tudi prevelika, in da naj sami najdejo pravo mero med odličnostjo in sproščenostjo, prav tako pa je učencem zaželela, da najdejo užitek v osvajanju novih znanj. Znanje je namreč najmočnejše orodje, s katerim lahko spreminjajo svet.

Učencem je zaželela še, da med počitnicami ne bi bili samo digitalni in da naj gredo tudi v naravo, med knjige in da svoj čas posvetijo druženju s prijatelji. "Privoščite si tudi kakšen trenutek, ko ne boste počeli prav ničesar. Morda se vam prav takrat utrnejo kakšne dobre ideje," je še povedala. Učence je prav tako opomnila, da naj se kdaj spomnijo še na tiste, ki počitnic morda ne morejo preživljati tako brezskrbno.

Vsem zaposlenim v osnovnih in srednjih šolah se je ministrica zahvalila za njihov trud, za nesebično pomoč, za vse spodbude in priložnosti, ki jih nudijo mladim. Ne dvomi, da so kos številnim izzivom, s katerimi se med svojim delom soočajo, saj se to po njenem mnenju odraža v dobrem slovenskem šolskem sistemu. "Ni enostavno povedati, pokazati in dokazati, kako pomembna je vaša vloga in kako prav je, da vam pri tem zaupamo," je poudarila.

Zaposlenim v osnovnem in srednjem šolstvu je tako zaželela sproščen vstop v poletje in da si med počitnicami privoščijo vse tisto, za kar niso našli časa med šolskim letom. "Naberite si novo energijo, potrebujemo jo," je zaključila ministrica.

V petek je namreč za osnovnošolce in dijake zadnji šolski dan. Učenci 9. razredov so pouk končali že 15. junija, še prej pa maturanti.