Podjetja 19.6.2018 15:42

Slovenska proizvodna podjetja po posle v Nemčijo

Frankfurt, 19. junija - Slovenska proizvodna podjetja se danes mudijo na poslovnem dogodku v Frankfurtu, kjer se srečujejo z nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji. Predsednica slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen je ob tem poudarila, da so slovenska podjetja v Nemčiji prepoznana po svoji kakovosti in točnosti dobav.

Ljubljana, hotel Austria trend. Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, hotel Austria trend.
Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na nabavno iniciativo nemškega zveznega združenja za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko BME in Slovensko-nemške gospodarske zbornice se je prijavilo 38 slovenskih podjetij, a jih je skozi sito izbirnega postopka v Nemčiji vabilo prejelo 28.

Kot so sporočili iz Slovensko-nemške gospodarske zbornice, na srečanju na nemški strani prevladujejo predvsem avtomobilska industrija, predelava kovin in kovinskih izdelkov ter izdelkov iz umetnih in plastičnih mas ter industrija elektrotehnike in elektronike.

Bosch Rexroth, Agilent Technologies, Buehler, Kleemann GmbH, Claas in druga tako čakajo na Slovence, ki bodo s seboj prinesli ne le profile svojih podjetij, temveč tudi prodajne kompetence, saj je pri direktnih stikih z nabavniki iz omenjenih podjetij potrebno biti natančen, hiter in predvsem najti neko kemijo, so navedli.

V sklopu četrte nabavne iniciative BME se bo zvrstilo več kot 500 pogovorov med nabavniki in potencialnimi dobavitelji, kar je največ do sedaj. Rantzenova verjame, da bodo slovenska podjetja tudi tokrat uspešna in bodo posli sklenjeni, s čimer se bo Nemčija še utrdila na položaju številka ena v slovenski zunanji trgovini.

"Iz izkušenj vemo, da so BME iniciative odlična priložnost, kjer se lahko predstaviš nabavnikom velikih podjetij. Do sedaj so nam udeležbe prinesle nove poslovne priložnosti in dobre rezultate. V preteklih letih smo tako navezali prve stike z našimi sedaj ključnimi kupci. Vrednost projektov ocenjujemo na več kot milijon evrov," je dejala Vesna Davidovič iz podjetja Cerjak iz Leskovca pri Krškem.

Vodja prodaje VTL ulitkov v Talumu Borut Kostanjevec pa je dodal, da pričakuje konstruktivne in zelo neposredne pogovore, ko to običajno so z nemškimi partnerji. "Talum je veliko in predvsem izkušeno slovensko podjetje, hkrati pa eden največjih proizvajalec elektroliznega aluminija. Sodobne tehnologije nam omogočajo fleksibilnost, s katero lahko zadovoljimo potrebe najrazličnejših podjetij," je dodal.