22.6.2018 9:00

Prijavi se na mednarodno poletno šolo politične ekologije

Ljubljana, 22. junija - Na fakulteti za družbene vede v Ljubljani bo med 3. in 7. septembrom potekala mednarodna poletna šola politične ekologije poletna šola politične ekologije, ki ponuja priložnost za pridobivanje novih znanj s področja politične ekologije, omogoča vstop v novejšo svetovno znanstveno in strokovno produkcijo ter ponuja možnost za povezovanje domače in tuje produkcije ter akterjev na tem področju. Za akreditiran program za magistrske in doktorske študente se je mogoče prijaviti do 30. junija, vsi ostali se lahko prijavijo do 15. julija.

Ljubljana, FDV. Fakulteta za družbene vede. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana, FDV.
Fakulteta za družbene vede.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Mednarodna poletna šola politične ekologije je namenjena teoretikom, praktikom in aktivistom ter vsem, ki jih zanimajo okoljska in ekološka vprašanja. Udeležence bodo izzvali, da se poglobijo v različna vprašanja na področju politične ekologije ter poskušajo zgraditi razumevanje med raznolikimi rešitvami okoljskih izzivov.

Poletna šola naj bi omogočila celovitejši vpogled v okoljska in ekološka vprašanja oz. okoljske diskurze. Slednji zaradi različnega dojemanja tehnologije, ekonomije, demokracije, narave in okolja sprožajo nesporazume med različnimi deležniki. To pa vodi do različnih, pogosto tudi izključujočih si predlogov rešitev ter konfliktov in posledično političnega boja med njimi.

Politična ekologija se od apolitičnih okoljskih ved razlikuje po tem, da vprašanje okolja umešča tudi v razmerja družbenih in političnih moči.