Mediji 19.6.2018 12:27

Primorske novice z izdajo intervjujev za razumevanje sveta

Koper, 19. junija - Primorske novice so danes izdale drugo revijo 7. val Intervjuji, ki jih je odgovorni urednik Antiša Korljan označil kar za priročnik za razumevanje sveta. Pred poletno sezono, ko imajo ljudje običajno več časa za poglobljeno branje, Primorske novice tako izdajajo 15 pogovorov s sogovorniki z različnih področij.

Koper. Ponoven izid revije 7. val Intervjuji. Foto: Primorske novice

Koper.
Ponoven izid revije 7. val Intervjuji.
Foto: Primorske novice

Na 100 straneh je predstavljenih petnajst osebnosti, med drugim predsednik Borut Pahor, nekdanji predsednik Hrvaške Stipe Mesić, zgodovinarka in kuratorka Taja Vovk Van Gaal in nogometaš Jan Oblak.

V Primorskih novicah so prepričani, da bo izbor sogovornikov "zadovoljil najširši krog bralcev".

Za objavo intervjujev pred poletjem so se v Primorskih novicah po besedah direktorja Roka Hladnika odločili, ker "ljudje vse manj časa namenjajo branju med tednom. Pri tem ne gre toliko za pomanjkanje interesa, bolj za pomanjkanje časa. Zahtevnejše vsebine in poglobljene članke tako raje beremo ob koncu tedna ali na dopustu".

"Čtivo, ki vam ga tokrat pošiljamo v poletje, na počitnice, na plaže, na letala, vlake, ob bazene ali postelje pred večernim počitkom, lahko razumemo kot recept za razumevanje sveta. Modri ljudje za modre veljajo z razlogom - ker imajo kaj povedati. Če se jih pametno vpraša, si je mogoče z njihovimi odgovori pomagati in svet okrog sebe razumeti bolje," je v uvodniku zapisal Korljan.