V Ljubljani zaključna prireditev programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Ljubljana, 15. junija - Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji ob koncu šolskega leta danes v ljubljanski Festivalni dvorani pripravlja zaključno prireditev v izobraževalnem programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, v katerem je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 49 srednjih in poklicnih šol iz vse Slovenije. Dogodka se bo udeležilo kakih 400 mladih.

Udeleženci dogodka pod naslovom EYE Slovenija - Imaš moč, izberi Spitzenkandidata bodo v lahko sodelovali v razpravi v slogu vodilnih kandidatov za predsednika Evropske komisije. V njej bodo evropski poslanci Romana Tomc, Tanja Fajon, Igor Šoltes in Franc Bogovič odgovarjali na vprašanja mladih.

Razpravo bo vodil moderator televizijskih soočenj Igor Evgen Bergant, za dobro voljo pa bo poskrbel igralec Klemen Slakonja. Na dogodku bodo tudi predstavili vseevropsko kampanjo Tokrat grem volit, ki se posebej osredotoča na mlade Evropejce.

Zaključni dogodek bo mladim omogočil, da spoznajo in pustijo svoj pečat na evropskih politikah, ki vplivajo na vsakogar. S tem namerava spodbuditi zavedanje, kako pomembna je udeležba na evropskih volitvah maja prihodnje leto.