Turizem 13.6.2018 9:56

Kolpo, Kočevski rog in Gorjance nameravajo kolesarsko povezati

Vinica, 13. junija - Direkcija RS za infrastrukturo in Razvojni center Novo mesto kot regijski projektni koordinator bosta začela postopke za vzpostavitev kolesarske povezave od Kolpe do Gorjancev. Dogovor o sodelovanju pri omenjenem projektu bo z ministrstvom za infrastrukturo in novomeškim razvojnim centrom v Damlju danes podpisalo sedem občin jugovzhodne Slovenije.

Logarska dolina. Kolesarja. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Logarska dolina.
Kolesarja.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

V Razvojnem centru Novo mesto so za STA povedali, da gre šele za prvi korak pri vzpostavitvi omenjene kolesarske povezave in da projekta še niso stroškovno ovrednotili.

Kot so sporočili, je projekt Kolesarska pot od Kolpe skozi Kočevski rog in Gorjance pomemben za sklenitev državnega omrežja kolesarskih povezav, saj se navezuje na kolesarske povezave Sava-Krka bike v Dolenjskih Toplicah, 4P-Prijetna pot prijateljstva in povezovanja v Žužemberku ter na kolesarsko povezavo iz Kočevja proti Ribnici in nato Ljubljani.

Projekt predvideva skoraj 200 kilometrov kolesarskih poti. Z vključitvijo tega projekta bodo omrežje zasnovali, oblikovali in opremili tako, da se bodo kolesarski navdušenci lahko v prihodnje vozili po celotnem jugovzhodnem delu države, so dodali.

Pri projektu Kolesarska pot od Kolpe skozi Kočevski rog in Gorjance bodo sodelovale občine Črnomelj, Kostel, Semič, Dolenjske Toplice, Kočevje, Metlika in Novo mesto.

Dogovor bodo podpisali na Turistični kmetiji Žagar v Damlju pri Vinici v Beli krajini.