Podjetja 12.6.2018 12:17

Zbiranje predlogov za naj digitalca 2018 le še do srede

Ljubljana, 12. junija - V okviru tekmovanja za najboljše slovenske digitalne dosežke Websi organizatorji iščejo tudi naj digitalce - osebe, ki so svojim delom najbolj zaznamovale slovenski digitalni prostor v preteklem letu. Zbiranje predlogov za naj digitalce le še do srede poteka na spletni strani projekta Websi.

Ljubljana.
Websi išče naj digitalca 2018.
Foto: websi

Ljubljana.
Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Kategorijo naj digitalec so prvič razpisali lani, ko so ta naziv podelili kar trem posameznikom: Dušanu Boldinu (AV studio), Dejanu Rajkoviću (Adriatic Slovenica) ter Mateju Praprotniku (javni zavod RTV Slovenija - Radio Slovenija).

Na spletni strani websi še do srede prejemajo predloge kandidatov, ki si zaslužijo naziv naj digitalca 2018.

Izmed vseh nominacij bo naj digitalca izbrala strokovna komisija, ki ji predseduje predsednica Websi žirije in direktorica marketinga v Zavarovalnici Triglav Tjaša Kolenc Filipčič. Komisija bo izbrala tisto osebo, ki bo najbolj izstopala glede na dosedanje dosežke, uspehe, osvojene nagrade, uspešnost projektov, pri katerih ima pomembno vlogo ipd.

Pri ocenjevanju se bo upošteval doprinos osebe k področju digitalnih komunikacij ter prostočasne aktivnosti in hobiji, ki so lahko vezani tudi na panogo digitalnega komuniciranja, to so med drugim interesi, morebitna predavanja, članstvo v združenjih in organizacijah ter udeležbe na dogodkih.

Nagrade bodo podelili na sklepnem dogodku, ki bo potekal 14. septembra v Ljubljani.