Startupi 11.6.2018 10:11

Ekipa Evegreen startup leta regije Saša regije

Velenje, 11. junija - V okviru Podjetniškega trampolina 2018 se je pred dnevi investitorjem iz Slovenije in tujine predstavilo šest najboljših startup ekip. 140 obiskovalcev je naziv startup leta Savinjsko-šaleške (Saša) regije podelilo ekipi Evegreen.

Ta je obiskovalce prepričala z biorazgradljivimi lončki. Evegreen je namreč v sodelovanju s slovenskimi in evropskimi partnerji razvil formulo izdelave materiala iz zavržene hrane ter tehnologijo predelave materialov proteinskega izvora na klasičnih strojih za brizganje plastike. Iz teh materialov so izdelali eko-lonček, ki v mesecu dni po zasaditvi v zemljo postane hrana za mikroorganizme.

Kot je povedala vodja ekipe Evegreen Eva Štraser, so se na Podjetniški trampolin prijavili, ker so želeli ugotoviti, ali so na pravi poti. "Pot do naziva startup leta ni bila enostavna, smo pa zelo veseli in ponosni, da so investitorji in ostali gostje prepoznali naš potencial," je dejala.

Podjetniški trampolin je program inkubatorja Saša, ki ekipam omogoča, da v šestih tednih podjetniško idejo razvijejo do te mere, da so pripravljeni na vstop na trg. Letos se je prijavilo 24 ekip. Pred potencialnimi investitorji pa so se poleg Evegreena predstavili še Ingrins, BarCheck, NovaTi.si, RS Labs in Pekmez.