Mediji 30.5.2018 14:57

Za medijsko središče ob nedeljskih volitvah akreditiranih 366 predstavnikov medijev

Ljubljana, 30. maja - Urad vlade za komuniciranje (Ukom) in Državna volilna komisija ob nedeljskih volitvah v DZ na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirata medijsko središče. Do zdaj se je akreditiralo 366 predstavnikov medijev iz 40 domačih in tujih medijskih hiš. Med njimi je 40 predstavnikov tujih medijev iz devetih držav, so za STA pojasnili na Ukomu.

Ljubljana. Mediji, mikrofoni, izjava. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mediji, mikrofoni, izjava.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Rok za akreditacijo je potekel v torek, na Ukomu pa so pojasnili, da podatke za akreditacije še zbirajo, tako da navedene številke niso dokončne. Med akreditiranimi so predstavniki tiskanih medijev, televizijskih in radijskih hiš, spletnih medijev in tiskovnih agencij.

V medijskem središču pričakujejo tudi novinarje medijskih hiš iz Francije, Bosne in Hercegovine, Italije, Nemčije, Avstrije, ZDA, Hrvaške, Srbije in Velike Britanije. Med drugim so se akreditirali predstavniki tiskovne agencije Reuters, nacionalnih agencij iz Francije (AFP), Italije (ANSA) in Avstrije (APA) ter evropske fotografske agencije EPA. Prav tako so prihod v medijsko središče napovedali predstavniki italijanske televizije RAI, hrvaške nacionalne televizije HRT, hrvaške Nove TV, balkanske regionalne televizije N1 TV, televizije Al Jazeera, nemške nacionalne televizije ARD in poslovnega portala Bloomberg News.

Medijsko središče bo na dan volitev odprto od 16. ure do predvidoma polnoči. Gostje bodo lahko na velikih zaslonih spremljali podatke Državne volilne komisije (DVK) o volilni udeležbi ter izide glasovanja. Ob 17.30 je predvidena izjava predstavnika DVK glede volilne udeležbe do 16. ure, v večernih urah pa so predvideni prihodi in izjave predsednikov političnih strank in vodij list.

V medijskem središču bodo imele svoje studie tudi vse največje slovenske televizijske hiše, STA pa bo dogajanje v medijskem središču v živo prenašala na povezavi https://vzivo.sta.si/.