Startupi 17.5.2018 9:21

Za zaključek Podima še dogodek Podim Marketplace

Maribor, 17. maja - V sklopu podjetniške konference Podim bo danes potekal poseben pokonferenčni dogodek Podim Marketplace. Na dogodku, ki ga organizatorji letos pripravljajo prvič, bo 31 izbranih startupov lahko spoznalo potencialne distributerje in partnerje ter dobilo informacije in povezave za zagon svojega startupa.

Ljubljana.
V okviru konference Podim bo letos potekal tudi pokonferenčni dogodek Podim Marketplace.
Foto: Podim

Cilj dogodka je sklepanje poslov in izmenjava dobrih praks med najboljšimi startupi ter najbolj prodornimi regionalnimi in globalnimi distributerji in trgovci.

Z dogodkom želijo organizatorji učinkovito nasloviti pereč izziv širjenja globalne distribucijske mreže in dobrih odnosov z distributerji, ki temelji na zaupanju in dolgoročnem vzajemnem sodelovanju.

Organizatorji so za udeležbo na dogodku izbrali 31 najboljših startupov, ki imajo ustrezno razvit produkt za globalni trg in se prek obstoječih kanalov že uspešno trži, zanj pa startup podjetje išče nove distribucijske oziroma prodajne poti za povečanje prodaje na globalnem trgu.

Poleg izbranih startupov se bo na dogodku zbralo tudi 12 domačih in tujih distributerjev in trgovcev. To so Alarm bands, AltijdAllesKwijt.nl, Artigo Handelsagentur, BlueGreenGroup, Cylla, Invented4, Mladinska knjiga Trgovina, Petrol, QoQa, Selection-Trade, Telekom in Vitapur.

Pobudo za poseben dogodek Podim Marketplace so podali uspešni slovenski hardverski startupi Chipolo, Equa, Xvida, Visionect in SIPA Boards. Soorganizatorja dogodka pa sta podjetniški pospeševalnik Katapult ter konferenca Podim, ki velja za največjo startup konferenco v regiji Alpe Adria in na območju Zahodnega Balkana.