Startupi Podjetja 15.5.2018 7:42

V Mariboru danes že 38. konferenca Podim

Maribor, 15. maja - V Mariboru se bo danes začela že 38. konferenca Podim, ki velja za enega vodilnih startup dogodkov v regiji Alpe-Adria in na območju Zahodnega Balkana. Preko 1000 udeležencev dvodnevne konference bo uvodoma pozdravil premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. Ob zaključku prvega dne pa bodo tradicionalno razglasili tudi slovenski startup leta.

Maribor, Hotel Habakuk.
Tradicionalna mednarodna podjetniška konferenca Podim.
Foto: Peter Černuta/STA
Arhiv STA

Konference Podim se bo tudi letos udeležilo rekordno število udeležencev. Na dogodku se bo družilo in povezovalo več kot 1000 predstavnikov startupov, investitorjev, korporacij in ostalih deležnikov evropskega in globalnega podjetniškega ekosistema.

Na glavnem odru konference se bo v dveh dneh zvrstilo več kot 50 govorcev z vsega sveta, med njimi številna zvezdniška imena iz sveta startupov, inovacij, investicij in podjetništva. Dogodek bo poleg konferenčnega programa zagotovil tudi okoli 600 spoznavnih sestankov in srečanj v okviru arene Podim 1:1.

Ob zaključku prvega dne konference bodo že 11. leto zapored razglasili slovenski startup leta. Med peterico mladih tehnoloških podjetij, ki so se uvrstila v finalni del izbora, so Event Registry, Gotoky, MAG-LEV Audio, Next in Smart Optometry.

V sklopu posebnega konferenčnega sklopa pa bo v sredo potekal tudi zaključni izbor tekmovanja Podim Challenge. Na glavnem konferenčnem odru se bo ob zaključku drugega konferenčnega dne v t.i. pitchanju pomerilo pet finalistov.

Ob odprtju konference bo danes ob 12.30 potekala tudi novinarska konferenca, na kateri bodo predstavili pomembne informacije o razvoju slovenskega podjetniškega ekosistema ter izsledke raziskave, povezane z izzivi visokotehnološkega startup podjetništva.

Poleg tega bosta na novinarski konferenci generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in direktor hrvaškega startupa Locodels Stevica Kuharski podpisala pismo o nameri za sklenitev sodelovanja na področju hitre dostave spletnih nakupov v segmentu B2C, ki deluje po modelu delitvene ekonomije.

Letošnji dogodek Podim bo izveden v nekoliko razširjeni obliki, saj je v okviru Podima v ponedeljek že potekal tudi Demo dan, dan po konferenci pa bo potekal še dogodek Podim Marketplace.

Konferenco Podim organizira iniciativa Startup Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Novo KBM kot generalnim pokroviteljem, Evropsko komisijo kot strateškim partnerjem, Mestno občino Maribor kot glavnim podpornikom in ostalimi partnerji in sponzorji.