Startupi 20.4.2018 12:18

Spletna platforma poslovnih angelov s tekmovanjem za dostop do zbiranja sredstev

Ljubljana, 20. aprila - Spletna platforma poslovnih angelov Vestbee organizira prvo mednarodno spletno tekmovanje za startupe in scaleupe iz srednje in vzhodne Evrope. S tekmovanjem, na katerem bodo predstavili svoje ideje, želijo podjetjem omogočiti dostop do zbiranja zagonskih sredstev, pri tem pa ne rabijo zapuščati svojih pisarn.

"Globalni in regionalni sistemi startup ekosistemov so v porastu. Nemogoče je, da bi se nekdo lahko udeležil vseh tekmovanj, zato tokrat ponujamo možnost spletnega sodelovanja," so zapisali organizatorji. Podjetniki se na tekmovanje na spletni strani www.ceestartupchallenge.com lahko prijavijo do 21. maja.

Še posebej v srednji in vzhodni Evropi so prepoznali velik potencial odličnih poslovnih idej, ki potrebujejo finančna sredstva za uresničitev. "Podjetjem lahko pomagamo s pridobivanjem prepoznavnosti, sklepanjem poznanstev in pridobivanjem sredstev," so poudarili v spletni platformi.

Tekmovanje se bo med drugim osredotočilo na ideje s področja industrije 4.0, energetike, pametnih mest. Zmagovalna ideja bo med drugim dobila podporo v višini 50.000 evrov.