Podjetja #družba 18.4.2018 16:43

Z žar turnejo tudi do sredstev za projekt Botrstvo v Sloveniji

Ljubljana, 18. aprila - V prihodnjih dneh bodo lahko na svoj račun prišli ljubitelji žara, pa tudi tisti, ki radi prispevajo v dobrodelne namene. Podjetje Hofer je namreč začelo žar turnejo, v okviru katere bodo obiskovalcem na različnih dogodkih ponujali najboljše jedi mojstrov žara, pri čemer bo del dohodka šel tudi za projekt Botrstvo v Sloveniji.

Slovenija, Ljubljana. Poslovalnica podjetja Hofer. Foto: Nebojša Tejić/STA

Slovenija, Ljubljana.
Poslovalnica podjetja Hofer.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Turnejo, poimenovano FerFud BBQ Tour, so začeli danes na ljubljanski tržnici, kjer so se s svojimi najbolj znanimi dobrotami predstavile nekatere znane žar restavracije, ki delujejo v Sloveniji. Na turneji po Sloveniji bo vsaka od sodelujočih restavracij ponudila meni s štirimi najbolj znanimi jedmi z žara in pri tem poskrbela, da bodo v njih uživali tudi vegetarijanci.

Organizatorje še posebej veseli, da lahko v okviru projekta združijo prijetno s koristnim, saj bo del denarja šel v dobrodelne namene. Osnovni ceni za jed bodo lahko namreč obiskovalci po svojih zmožnostih dodali še nekaj denarja, ki bo šel kot donacija otrokom in mladostnikom iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Ta že osem let poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

"V projektu Botrstvo v Sloveniji se srečujemo s stiskami mnogih otrok iz vse Slovenije in hvaležni smo vsem, ki jih pomagajo lajšati. Pot FerFuda bo tudi pot za lepšo prihodnost tistih otrok, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo dodatno pomoč in spodbudo," je akcijo pospremila predsednica ZPM Ljubljana Moste - Polje Anita Ogulin.