Podjetja Turizem 17.4.2018 8:27

Grand Hotel Bernardin s prenovo sob do večje konkurenčnosti

Portorož, 17. aprila - V portoroškem Grand Hotelu Bernardin so zaključili s prenovo sob, ki so zdaj večje in bodo med drugim krmiljene prek recepcije. Vrednost investicije je bila okoli 5,4 milijona evrov, s prenovo sob pa bo hotel po prepričanju vodstva dvignil kakovost bivanja in poslovno konkurenčnost v destinaciji in na trgu počitniškega ter kongresnega segmenta.

Portorož, GH Bernardin. Prenovljena soba v Grand Hotelu Bernardin. Foto: družba Hoteli Bernardin

Portorož, GH Bernardin.
Prenovljena soba v Grand Hotelu Bernardin.
Foto: družba Hoteli Bernardin

Prenovljene hotelske sobe so večje za nekaj več kot 1,5 kvadratnega metra. Prostor so pridobili z drugačno zasnovo balkonov, kjer so z umikom cvetličnih korit še dodatno odprli pogled na morje in povečali sobo, so za STA navedli v Hotelih Bernardin.

Ureditev prostora sobe po pojasnilih družbe omogoča racionalno organizacijo prostora ter odprt pogled na morje. Soba je povsem prenovljena, vključno s kopalnicami in pripadajočo infrastrukturo tj. strojno in električno inštalacijo ter talnimi in stenskimi oblogami. Soba je zasnovana s sodobnimi in naravnimi materiali. Razgled iz sob na morje je bil navdih tudi notranjemu dizajnu, kjer prevladujejo barve v toplih in zlatih tonih.

Sobe bodo poleg tega krmiljene preko recepcije, kar omogoča pripravo sobe pred prihodom gosta in energetsko varčno upravljanje sobe. Gost bo lahko izvajal krmiljenje sobe tudi preko pametnega telefona ali televizije, kar je po navedbah Hotelov Bernardin novost na slovenskem hotelskem trgu. Preko sobne televizije bo gost lahko interaktivno komuniciral in naročal hotelskih storitev iz sobe, kar bo lahko povezano tudi s pametnim telefonom gosta.

Prenova 240 hotelskih sob se je zaključila s približno tritedensko zamudo, je pred dnevi poročalo Delo. A kot zagotavljajo v Hotelih Bernardin, se dogodki v hotelu odvijajo tekoče. V pomladanski kongresni sezoni, aprila in maja, bo gostil okoli 60 kongresnih dogodkov za približno 12.000 nočitev.

Tudi dinamika rezervacij za poletno sezono je dobra in v tem obdobju primerljiva z lanskoletno, kar nakazuje, da bodo tudi letošnje poletje hoteli dobro zasedeni, so dodali v Hotelih Bernardin.

Vključno z Grand Hotelom Bernardin, ki premore 241 sob, družba Hoteli Bernardin upravlja s skoraj 1200 hotelskimi sobami na slovenski obali. Na trgu nastopa s šestimi hoteli, tremi sklopi apartmajev in kampom.

Po sezoni v družbi predvidevajo še investicijo v delno obnovo bazenskega kompleksa Laguna Bernardin v Hotelu Histrion ter manjšo obnovo sob v istoimenskem hotelu.

Družbi, ki po bo stečaju največjega lastnika, NFD Holding, očitno počasi prešel v okvirje skupine Sava, je obnovo omogočil sporazum z upniki o reprogramiranju obveznosti. V naložbe lahko zdaj usmerijo večino denarnega toka družbe.