Podjetja Turizem 15.4.2018 10:27

Kamp Šobec v letošnjo sezono vstopa z novo infrastrukturo

Lesce, 15. aprila - Po obsežni prenovi komunalne infrastrukture v preteklem letu je Kamp Šobec ob začetku letošnje sezone dočakal še novo trgovino, restavracijo, klubske in upravne prostore ter 150 nadstandardnih parcel. Skupna investicija znaša skoraj pet milijonov evrov. Po lanski rekordni sezoni pa v kampu tudi letos pričakujejo odlično leto.

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec. Nova restavracija v Kampu Šobec. Foto: Tinkara Zupan/STA

Lesce, Kamp Šobec.
Nova restavracija v Kampu Šobec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

V kampu so zaradi velike noči letos prve goste sprejeli že konec marca, čeprav je območje še pred nekaj tedni pokrivalo deset centimetrov snega. Dolga zima je povzročila nekaj zamude pri ureditvi restavracije, vendar pa so kamp lahko kljub temu odprli, za prehrano pa začasno poskrbeli še v stari restavraciji.

Nova restavracija je bila največji del skoraj pet milijonov evrov vredne investicije, ki obsega tudi izgradnjo nove trgovine, klubskih in upravnih prostorov ter ureditev nadstandardnega dela kampa, kjer so preuredili okoli 150 parcel. Vsaka je dobila svoj priklop za elektriko in vodo, nekatere pa tudi odtok oziroma priključek na kanalizacijo.

Te nadstandardne parcele v velikosti od 100 do 200 kvadratnih metrov so umeščene ob reko in jezero. To predstavlja drugačno organizacijo dela kampa, pravi direktor turističnega in trgovskega podjetja Šobec Uroš Ambrožič in pojasnjuje, da so prej obiskovalci lahko prišli v kamp in izbrali svoj prostor. To je še naprej mogoče v standardnem delu kampa, ob jezeru in reki pa so parcele označene in jih je možno tudi rezervirati.

Poleg tega so v spodnjem delu kampa, ki je bil v pretekli sezoni zelo zaseden, postavili nove sanitarije. Prenavljajo tudi ogrevanje sanitarne vode. Z zamenjavo strehe so začeli prenavljati še recepcijo, po koncu sezone pa bodo prenovili tudi njeno notranjost. Hkrati so prenovili spletno stran in rezervacijski program.

Na mestu stare restavracije bodo po koncu sezone uredili še nekaj nadstandardnih parcel. Skupaj bo nato urejenih okoli 210 nadstandardnih parcel, medtem ko je parcel v kampu okoli 400. Postavili so tudi nova igrala, v načrtu pa imajo še igrala v zunanjem delu kampa in ureditev tematske poti. Načrte imajo tudi za širitev kampa, ki pa so zaenkrat še v fazi priprave dokumentacije. Med drugim je med načrti projekt, podoben glampingu.

Sicer pa se v kampu ukvarjajo s trženjem in ustvarjanjem zgodb, vezanih na okolje, v katerem delujejo. Na ta način želijo bolje zapolniti obdobje pred in po glavni sezoni ter podaljšati povprečno dobo bivanja s 3,3 dneva na štiri dni. V glavnem delu sezone je sicer doba bivanja že bistveno višja, vendar pa so v predsezoni na Šobcu predvsem prehodni gostje.

Lani so našteli rekordno število 140.000 nočitev in med 45.000 in 50.000 gostov. V glavnem delu sezone je bil kamp praktično v celoti zapolnjen, sedaj pa je cilj zapolniti tudi obdobje pred in po sezoni. V ta namen so letos namesto treh sezonskih obdobij uvedli pet obdobij, s čimer gostom omogočajo dostopnejšo cenovno politiko. Cene so sicer dvignili, najbolj v nadstandardnem delu, kjer imajo gostje na voljo več udobja.

Nove ureditve v kampu na same dnevne obiskovalce ne bodo vplivale. Izven sezone je vstop v kamp še vedno brezplačen. Obiskovalce ob tem pozivajo, naj sledijo njihovemu trudu in tudi sami skrbijo za čisto okolje. Obiskovalci bodo dobrodošli tudi v restavraciji, ki bo predvidoma delovala preko celotnega leta.