Podjetja 14.4.2018 8:45

Na celjskem sejmišču prihodnji teden prvi sejem TechExpo

Celje, 14. aprila - V Celjskem sejmu so zato, ker četrta industrijska revolucija temeljito spreminja način življenja, dela in medsebojnega razumevanja, kar kliče po spremembah pri sejmih, postavili temelje tehnološkemu sejmu TechExpo Celje. Ta bo potekal od 18. do 21. aprila, na njem pa se bo predstavilo 500 blagovnih znamk s področja tehnologije.

Ljubljana.
Računalniki, internet, medmrežje, tehnologija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Sejem bo odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki opravlja tekoče posle, so sporočili iz družbe Celjski sejem.

Sejem TechExpo Celje 2018 bo pokrival dolgoletna vsebinska področja energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja. V družbi Celjski sejem so mu dodali tehnološka področja avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike ter lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije. Nova vsebinska področja tvorijo celoto in omogočajo predstavitev novim ponudnikom izdelkov in storitev.

Na prvem sejmu TechExpo bodo tako prisotni proizvajalci, uvozniki in distributerji izdelkov in storitev, povezanih z avtomatizacijo, mehatroniko, sistemi meritev, testiranja in kontrole v industriji, montažo in operativno tehnologijo, računalniškim vidom, sistemi za pozicioniranje, tehnologijo pogonov, senzoriko, sistemi nadzora, sistemi in napravami za varovanje in opazovanje, napajalnimi sistemi, software - aplikativnimi rešitvami.

Program lesnoobdelovalni stroji, orodja in repromaterial ter gozdna tehnologija je popolnoma nov vsebinski sklop, ki je namenjen lesni industriji in mizarskim delavnicam. Lesna stroka v Sloveniji namreč praktično nima svojega neodvisnega strokovnega dogodka, ki bi vodilnim igralcem na tem področju omogočil predstavitev novosti, idej in strategij. Ciljna skupina obiskovalcev so mizarji, proizvajalci pohištva, žagarski obrati, tesarji, parketarji in gozdni delavci.

Na sejmu si bo mogoče ogledati številne kakovostne in napredne rešitve. Predstavljeni izdelki in storitve omogočajo bistveno povečanje učinkovitosti proizvodnje in maksimalen izkoristek materiala, zagotavljajo razstavljavci sejma.

Pomemben del sejemskega dogajanja bo tudi strokovni program, kjer se bodo domači in tuji strokovnjaki dotaknili aktualnih vprašanj svojih področij. V strokovnem programu bodo obravnavane teme s področja energetike, industrijskega vzdrževanja, lesne industrije in avtomatizacije. Potekala bosta že tradicionalna Dan vzdrževanja in Dan slovenskih instalaterjev-energetikov ter tekmovanje dijakov srednjih poklicnih šol Slovenije, ki se izobražujejo za poklic inštalater strojnih instalacij.