V Ljubljani glasbeno obarvano tekmovanje mladih barmanov

Ljubljana, 11. aprila - V Ljubljani bo danes v sklopu 13. G&T Cupa Bled potekalo mednarodno tekmovanje barmanov v organizaciji študentov blejske višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem. Letošnja tema je koktajl in glasba, kar pomeni, da bodo morali mladi barmanski virtuozi namešati koktajl, ki se bo ujemal z vnaprej določeno glasbo.

Mednarodnega tekmovanja se bo udeležilo 30 mladih barmanov iz desetih evropskih držav, ki bodo tekmovali v parih. "Vsak bo pripravil koktejl na podlagi vnaprej določenega glasbenega žanra, ker je letos tema koktejl in glasba. Za pripravo koktejla bo imel vsak na voljo 15 minut. Strokovna komisija bo ocenjevala pripravo, delo in nastop oz. predstavitev koktajla," je za STA pojasnil študent blejske višje strokovne šole za gostinstvo Tilen Albreht.

S tekmovanjem po njegovih navedbah tudi opozarjajo na pomanjkanje strokovno izobraženega kadra v gostinstvu.

"Tekmovanje tako na enem mestu zbira visoko izobražen kader barmanov in dviga zavest o poklicih v gostinstvu, ki so dandanes na nek način razvrednoteni," je poudaril in dodal, da vse to omogoča novo povezovanje z možnimi bodočimi delodajalci doma in v tujini.

Študentski projekt ima še dobrodelno noto, saj sodelujejo namreč z Biseri, varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica.