Podjetja Startupi 9.4.2018 10:57

Konferenca Podim letos v razširjeni obliki

Maribor, 9. aprila - V Mariboru bo 15. in 16. maja potekala že 38. konferenca Podim, ki velja za največjo startup konferenco v regiji Alpe-Adria in na območju Zahodnega Balkana. Letošnji dogodek bo izveden v nekoliko razširjeni obliki, saj bo dan pred konferenco potekal tudi Demo dan, dan po konferenci pa še dogodek Podim Marketplace, so sporočili organizatorji dogodka.

Maribor, Hotel Habakuk. Start up in inovacijska konferenca Podim. Foto: Lea Udovč/STA

Maribor, Hotel Habakuk.
Start up in inovacijska konferenca Podim.
Foto: Lea Udovč/STA

Na konferenci se vsako leto zbere več kot 800 startupov, investitorjev, predstavnikov korporacij in ostalih deležnikov regijskega startup ekosistema.

S povezovanjem globalnega in regionalnega startup ekosistema želijo organizatorji prispevati k razvoju regije Alpe Adria in območja Zahodnega Balkana.

Tudi letošnja konferenca bo v znamenju pestrega programa s številnimi uglednimi govorci. Že 11. zapored pa bodo v okviru konference razglasili tudi slovenski startup leta.

Podim Challenge

V okviru konference bo tudi letos potekal Podim Challenge, poseben konferenčni sklop, ki povezuje izbrane startupe v zgodnjih fazah razvoja z investitorji in strateškimi korporacijskimi partnerji.

Podimova žirija bo med vsemi prijavljenimi startupi izbrala 200 najbolj obetavnih, ki se bodo lahko udeležili konference.

Izbrani startupi bodo dobili dostop do Podim 1:1 arene, v okviru katere bodo letos organizirali več kot 500 osebnih sestankov ter srečanj.

Poleg tega se bodo lahko dan pred uradnim začetkom konference, 14. maja, predstavili investitorjem in korporativnim partnerjem konference Podim na posebnem Demo dnevu, ki ga organizatorji letos pripravljajo prvič.

Najboljših 20 startupov se bo pomerilo še na pitching tekmovanju, zaključnem izboru tekmovanja Podim Challenge, ki bo potekalo na glavnem konferenčnem odru.

Glavna nagrada tekmovanja je potovanje po meri v enega izmed svetovnih startup središč - Silicijevo dolino ali Boston, London, ali Hangzhou ter ostale nagrade v skupni vrednosti več kot 10.000 evrov.

Podim Marketplace

Letošnja konferenca poleg prvega Demo dneva prinaša še eno novost, in sicer Podim Marketplace. Ta bo potekal dan po uradnem zaključku konference Podim, in sicer 17. maja.

Trideset izbranih startupov z ustrezno razvitim produktom za globalni trg bo na dogodku lahko spoznalo potencialne distributerje in partnerje ter dobilo informacije in povezave za zagon svojega startupa.

Konferenco Podim organizira iniciativa Startup Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Novo KBM kot generalnim pokroviteljem, Evropsko komisijo kot strateškim partnerjem, Mestno občino Maribor kot glavnim podpornikom in ostalimi partnerji in sponzorji.

Več informacij o konferenci je na voljo na spletni strani https://www.podim.org.