#družba 21.3.2018 6:00

Na AmCham poslovnem zajtrku bodo iskali najboljši program slovenskih političnih strank

Ljubljana, 21. marca - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) danes v Ljubljani pripravlja AmCham poslovni zajtrk, na katerem bodo skušali pred skorajšnjimi volitvami v državni zbor s sogovorniki iz politike odgovoriti na vprašanje, katera politična stranka v Sloveniji ima najboljši program.

Ljubljana. Logotip Ameriške gospodarske zbornice (AmCham Slovenija). Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip Ameriške gospodarske zbornice (AmCham Slovenija).
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na poslovni zajtrk so povabili predstavnike političnih strank, ki jim javnomnenjske raziskave na skorajšnjih volitvah napovedujejo izvolitev v državni zbor. DeSUS bo zastopala poslanka Julijana Bizjak Mlakar, Listo Marjana Šarca njen nosilec Marjan Šarec, NSi v. d. predsednika Matej Tonin, SDS poslanec Andrej Šircelj, SD vodja poslanske skupine Matjaž Han, SMC pa vodja strankinega programskega sveta Aleksandar Kešeljević.

Sodelujočim bodo dali tri ključne izzive, in sicer Talenti in prihodnost dela - prepoznajmo, razvijajmo, obdržimo in privabimo jih, Kakovost bivanja - reforma zdravstva in pokojninska reforma ter Referenčna država - vlaganje v znanje in razvoj.

AmCham Slovenija je zasebni zavod, ki se zavzema za vzpostavitev stimulativnega poslovnega okolja, ki bi omogočilo rast in razvoj slovenskih in tujih podjetij v Sloveniji, razvoj slovenskega gospodarstva in družbe ter spodbujanje tujih naložb. Ena najpomembnejših njenih nalog je krepitev prijateljstva med Slovenijo in ZDA, spodbujanje trgovine, gospodarskega sodelovanja, naložb ter krepitev ekonomskih odnosov med državama.