V Ljubljani konec tedna jubilejno inženirsko tekmovanje MacGyver

Ljubljana, 12. marca - Združenje študentov tehnologije in naravoslovja BEST Ljubljana že deseto leto zapored organizira največje študentsko inženirsko tekmovanje v Sloveniji EBEC Challenge oziroma MacGyver. Tekmovanje bo potekalo 16. in 17. marca v Ljubljani, prijave pa so odprte le še danes do polnoči, so zapisali v EBEC Ljubljana.

Tekmovanje je razdeljeno na dva dela, in sicer na skupinsko načrtovanje in študijo primera. V prvem delu bodo tekmovalci reševali izziv podjetja Hella Saturnus Slovenija ter z improviziranimi materiali sestavili delujoč izdelek. V drugem delu pa bodo iskali inovativne načine za rešitev izzivov podjetij Knauf Insulation in Danfoss ter jih na čim bolj privlačen način predstavili žiriji.

Zmagovalci se bodo uvrstili na regijsko tekmovanje EBEC Challenge Central, ki bo 3. maja v Bratislavi. Na regijskem tekmovanju se bodo pomerili zmagovalci lokalnih tekmovanj iz Bratislave, Brna, Prage, Budimpešte, Gradca in Ljubljane. Zmagovalci ljubljanskega tekmovanja bodo dobili tudi priložnost pripravništva v podjetju Hella Saturnus Slovenija.

V dodatnem programu tekmovanja se bodo predstavila posamezna podjetja in potekali neformalni razgovori z njihovimi predstavniki, kar je priložnost za bodoče iskalce zaposlitve.

Na tekmovanje se lahko prijavijo ekipe študentov Univerze v Ljubljani s štirimi člani, vsaka ekipa pa lahko sodeluje le v eni od kategorij. Pogoj za prijavo je inovativna rešitev prednaloge, ki jo študenti prejmejo ob prijavi. Prijave so sicer odprte le še danes do polnoči.

Društvo BEST Ljubljana skrbi za pridobivanje znanj, ki študentom koristijo med študijem in pri iskanju prvih služb. Organizirajo delavnice mehkih veščin, inženirsko tekmovanje EBEC Challenge - MacGyver, poletne tečaje, na katerih sodelujejo študentje iz celotne Evrope, in hkrati udeležbo na drugih tečajih, ki jih organizirajo lokalne BEST skupine v drugih evropskih državah.